Hekkeløper Isabelle Pedersen serverte selv nyheten på egen blogg om at hun etter denne sesongen avslutter samarbeidet med trener Trond Knaplund og prøver lykken i USA. Hvordan det hele kom i stand er en artig historie.

Tidligere syvkjemper Anne Brit Skjæveland Sandberg tilbrakte studietiden i Texas fra 1984 til 1986. Der hadde hun Dan Pfaff som trener. Etter at hun dro hjem igjen til Norge, beholdt hun kontakten med Pfaff, som siden har bygd opp et av verdens mest anerkjente treningsmiljøer, World Athletic Center (WAC) i Arizona. Senterets sportssjef er John Godina, tidligere diskoskaster og kulestøter.

Tipset Vidar-lederen

Skjæveland Sandberg driver selv som friidrettstrener og har de tre siste årene hatt med seg utøvere til WAC. Da Vidar-leder Jasper Buitink var i USA i påsken, fikk han tips om at han burde stikke innom WAC og sjekke ut forholdene. Det gjorde han.

— Jeg har kvalitetssikret opplegget for Isabelle, som også selv har vært der. Hun likte seg så godt at hun ble der tre uker i stedet for to, forteller Buitink.

— Det er en fin helhet i opplegget. De tenker på alle kontrollspørsmålene og overlater ingen ting til tilfeldighetene. WAC vil ha 24-timersutøvere.

- Hva koster dette?

— Det koster litt, men det gjør også en god trener i Norge. Også norske trenere kunne lære litt av et besøk hos WAC, mener Vidar-sjefen.

Sjef for britenes OL-lag

Dan Pfaff har så høy stjerne internasjonalt at han fikk ansvar for britenes OL-lag før OL i London.

— Han tok hele teamet med seg til London, og jeg tror britene var veldig fornøyd med de resultatene de fikk i OL, sier Skjæveland Sandberg, som presiserer at hun ikke kjenner Isabelle veldig godt.

— Jeg tror likevel at dette er et godt valg av henne. Det positive der borte er at alle jobber sammen. I Norge er det mer at hver trener tror på sin måte å gjøre det på. I Arizona får Isabelle tre av verdens beste trenere som jobber sammen. Og så blir hun ikke så alene som hun har vært i her hjemme, sier Skjæveland Sandberg, som ligger på annenplass på listen over Norges beste syvkjempere.

- Trenger en forandring

— Jeg har hatt seks fine år med Trond, og det er ikke noe stygt brudd. Men jeg trenger ny inspirasjon. Skal jeg beholde gløden i alle øktene, så trenger jeg noe nytt. Jeg har tenkt å bli der i to år. Da får jeg se om alt funker, sier Isabelle, som skal være en del av en stor gruppe.

— Her hjemme har jeg gjort det jeg kan, og jeg føler meg litt alene. I Phoenix skal jeg prøve å ta et nytt steg, sier den tidligere juniorverdensmesteren, som venter på gjennombruddet som senior.

— Det har vært for mange skader. Derfor har jeg aldri hatt en god seniorsesong. Men når jeg får seks-åtte gode økter i uken, så må det vel bli bra? spør Isabelle.

Torsdag kveld på Bislett skal hun prøve å komme under 13,00 på 100 meter hekk. Da blir det ikke tur bare til Arizona, men også VM i Beijing.