Hun skal i stedet delta i et rullestol-løp over 100 meter. Og det er litt av et kjendisfelt: Dobbelt OL-gullvinner i håndball, Karoline Dyhre Breivang er på plass. Det samme er Norges sprinthåp, Ezinne Okparaebo, OL-gullvinner Veronica Campbell-Brown og verdensmester i roing, Birgit Skarstein.

— Jeg skulle gjerne ha stilt opp på 1500 meter. Men foten tåler ikke det. Så lenge jeg ikke kan løpe i piggsko, nytter det ikke å tenke på å være med internasjonalt, sier hun.

Akillesoperasjon

33-åringen fra Odda ble akillesoperert i venstre foten i oktober, og har brukt vinter og vår til å trene seg opp igjen. Skaden ligner på den hun fikk i London-OL i 2012, men på motsatt fot.

Foten begynte ikke å fungere før i mars, i den forstand at hun kunne løpe uten at det gjorde vondt.

Hun er fortsatt i en fase der mer enn halvparten av treningen består av alternativ trening. Løping i basseng, sykling og trening på ellipsemaskin er ingrediensene.

Tålmodighetsprøve

— Det har gått litt saktere enn jeg hadde drømt om. Men jeg må bare være tålmodig, og ta tiden til hjelp.

- Når kan du konkurrere igjen?

— Det er veldig vanskelig å gi noe eksakt tidspunkt. Neste Diamond League-stevne er ikke før 4. juli, men der er det bare 800 m – så det er iallfall ikke aktuelt. Jeg reiser ikke til Paris for å teste foten, for å si det sånn, svarer Ingvill Måkestad Bovim.

Kan bli klar til VM

— Det kan godt hende jeg må vente et stykke ut i juli før jeg kommer i gang igjen. Det er umulig å gi noe klart svar i dag.

- Hva med VM i Beijing?

— VM er fremdeles et mål. Det er ikke urealistisk. Men alt må klaffe. Heldigvis går ikke mesterskapet før i slutten av august. Men da må jeg også være sikker på at foten tåler tre løp etter hverandre, slik det blir i VM. Og så må jeg kvalifisere meg, minner Bovim om.

Stresser ikke med kravet

Kravet er 4.06,50. — Det er ikke noe jeg kommer til å stresse med. Jeg kommer ikke til å konkurrere før foten er helt bra. Jeg vet også at den dagen foten er bra, så vil jeg løpe fort nok. Det er flere stevner i Sverige og ellers i Europa der jeg kan prøve meg mot kravet i løpet av juli og begynnelsen av august.

Hun understreker at almennfysikken som skal til for å løpe fort nok er på plass.

Sikter mot OL i Rio

— Det er bare foten det står på - det å tåle de nødvendige øktene i piggsko. Det er det som må på plass, erkjenner hun.

Det er uansett OL i Rio i 2016 som er det store målet. Derfor vil hun prioritere flere løp utover høsten.

— Jeg har booket meg inn på flere gode stevner, for eksempel har jeg planlagt å løpe både i Zagreb og i Rieti i september, forteller hun.