– En ekstraordinær person og den varmeste i Fotball-Norge. Det var blant beskrivelsene av avdøde Knut Torbjørn Eggen i Viasats mesterligastudio tirsdag.

En sorgtung sending ble åpnet med minneord fra kollegene Jan Åge Fjørtoft, Vidar Davidsen og Rune Bratseth. Trioen har i flere år jobbet sammen med treneren, spilleren og kommentatoren som gikk bort mandag.

LES OGSÅ:

Knut Torbjørn Eggen er død

Knut Torbjørn Eggens liv i bilder

I studio var det tent et lys, mens et bilde av Eggen ble vist på storskjerm. Studiopanelet var kledd i mørke dresser, og det var en tydelig gråtkvalt Fjørtoft som åpnet sendingen.

– Du var den snilleste mannen i fotballen, Knut Torbjørn. Vi vil aldri, aldri glemme deg, sa programlederen.

WEB-TV: Rosenborg i dyp sorg:

Sorg på Lerkendal Bratseth kjente Eggen i 30 år og fortalte om da de ble lagkamerater og venner tidlig på 1980-tallet. Knut Torbjørn Eggen oppdaget Bratseths talent under en kamp i Trondheim og mente han burde bli invitert til Rosenborg.

– Slik ble vi lagkamerater. Han var en fantastisk, faglig dyktig mann og en meget god pedagog som strålte av glede og engasjement. Han var god, ærlig og ydmyk. Mine tanker går til Knut Torbjørns familie, sa Bratseth.

Vidar Davidsen skulle i utgangspunktet kommentert kveldens storkamp mellom Napoli og Chelsea, men valgte i stedet å stille i studio.

– Han var en ekstraordinær person, og som Jan Åge sier, den varmeste i Fotball-Norge. Han delte det han hadde av kunnskap – og det var ikke lite – med alle. Han ville alle godt. Han var det vi på godt norsk kaller en ekte kjernekar, sa Davidsen.

Knut Torbjørn Eggen ble 51 år. Han kom inn i Viasat-systemet for 15 år siden.

WEB-TV: Se video fra Knut Torbjørn Eggens karriere under

(©NTB)