Han fikk, sammen med mange av de andre norske fotballspillerene som trener og spiller kamper i Spania denne uken, den triste meldingen om Knut Torbjørn Eggens dødsfall mandag kveld.

Kjent ham i 30 år- — Jeg har spilt fotball mot ham, og kjent ham godt de siste 30 årene. Vi hadde også mye telefonkontakt i forbindelse med at Eggen var G 19-trener for noen av våre spillere. Jeg visste han var syk, men det er forbasket synd at folk forlater verden så alt for tidlig. Familien tar det nok forferdelig hardt, og vi har fått en påminnelse om at fotballen ikke er så alvorlig i dag, sier Hareide til Aftenbladet.no.

Vikings manager sier slike hendelser får ham til å reflektere over livet:

— Vi lever under et konstant trykk og press. Vi må passe på hverandre og holde sammen, og kjefte litt mindre på dommere og hverandre, sier Hareide.

LES OGSÅ:

Trist Bertelsen

Viking-spiller Trond Erik Bertelsen ble hentet til Fredrikstad av Eggen. De to ble cupmestere i 2006. — Dette var en forferdelig trist nyhet. Jeg visste han hadde sine problemer, men han var alltid i godt humør, spøkte mye og hadde stor respekt i spillergruppen. Dette er et stort sjokk, og tankene mine går til familiens hans, sier Bertelsen.

WEB-TV: Rosenborg i dyp sorg:

Sorg på Lerkendal

— Fotballfamilien er jo ikke så stor

Stabæk-trener Petter Belsvik var også en av de som fikk den triste nyheten sunder oppholdet på La Manga.

— Det er trist. Jeg har spilt mot ham flere ganger og fotballfamilien er jo ikke så stor. Jeg kjente ham litt og så på ham som en kunnskapsrik person. Tankene mine går til familien.

Brann landet i ettermiddag i Spania på vei til treningsleir og kamper på La Manga. En av dem som kjente Knut Torbjørn Eggen godt var den nye Brann-spilleren Amin Askar som kom fra Fredrikstad til Brann denne uken.

– Det er veldig trist. Jeg har hatt mye med Knut Torbjørn å gjøre, sier Askar til bt.no.

Den nye Brann-spilleren var preget da bt.no snakket med ham på flyplassen i Alicante tirsdag.

– Jeg har snakket mye med Knut Torbjørn gjennom årene, blant annet om overgangen fra Moss til Fredrikstad, sier Askar.

WEB-TV: Se video fra Knut Torbjørn Eggens karriere under