Kondolanseprotokoll: Skriv din kondolanse i feltet under.

Familien ønsker ikke å uttale seg mer om dødsårsaken eller noe annet. Eggen etterlater seg kone og to barn.

Sportssjef i TV-selskapet MTG/Viasat Stian Aune Kleppo, hvor Knut Torbjørn Eggen har jobbet som kommentator, ber om at familien får bearbeide sorgen i fred.

– Vi er nå samlet i sorgen over tapet av Knut Torbjørn. Det er vårt inderlige ønske å få lov til å bearbeide sorgen i fred, sier en talsmann for familien til NTB.

Kondolanseprotokoll på Brakka

Rosenborg har i formiddag lagt ut en kondolanseprotokoll på Brakka på Lerkendal. Det ble også holdt ett minutts stillhet under lunchen på Brakka, som er preget av lavmælt stemning i dag.

— Det er forferdelig trist. Tankene går til den nærmeste familien, sier konstituert daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug, til adressa.no.

WEB-TV: Se video fra Knut Torbjørn Eggens karriere under

Lang karriere

Knut Torbjørn Eggen (51) debuterte for Rosenborg i 1978 med sin far Nils Arne som trener. Laget lå da i 2.divisjon, og Eggen ble toppscorer med ti mål. Han ble i klubben til 1991, og fikk med seg hele 280 obligatoriske seriekamper i både forsvar, på midtbanen og i angrep. Tre ganger ble han seriemester, og to ganger ble det cupgull. Eggen fikk også fire landskamper for det norske A-laget.

Han fortsatte som hjelpetrener i 1992 og 1993, og fikk med seg to nye seriegull og et nytt cupgull.

BILDEGALLERI:

Helt i Østfold

I 1994 reiste han til Aalesund, hvor han ble til han overtok Moss i 1997. Etter ett år i 1.divisjon rykket laget opp. I 2002 kom Fredrikstad på banen. Storklubben var i 2.divisjon og jaktet en trener som kunne bringe dem til toppen av norsk fotball igjen. Eggen takket ja til oppgaven, og to år senere var FFK en eliteserieklubb igjen.

I 2005 var han medtrener sammen med Egil "Drillo" Olsen. Men da Olsen trakk seg fra stillingen av helsemessige årsaker i august samme år, ble Eggen nok en gang hovedtrener i FFK. Han gikk av som hovedtrener for Fredrikstad i desember på grunn av uenigheter om hvem i klubben som skulle ha det sportslige ansvaret med den nye sportssjefen Morgan Andersen. Dermed ble cupfinalen FFK vant 3-0, den siste kampen han hadde som trener for Østfold-klubben.

WEB-TV: Rosenborg i sorg:

Sorg på Lerkendal

RBK-retur

1. august 2007 ble han ansatt som sportsdirektør for Rosenborg etter Rune Bratseth. Etter en tøff høst, hvor blant annet hovedtrener Knut Tørum forlot klubben, ble Eggen sykmeldt i desember. 27.mai 2008 sa han opp jobben.

Siden den gang har han vært fotballtrener på Wang Toppidrett i Moss, og har de siste årene hatt ansvaret for Norges U18 og U19-landslag.

I tillegg har han vært sidekommentator i Viasat på deres mesterligakamper.

Sykdom

Samtidig med sin lange karriere innen fotball har Eggen slitt med psykiske problemer, noe han har vært åpen om. Blant annet sto han over cupfinalen i 1988 grunnet sykdommen.

Han holdt mange foredrag om sin sykdom, og møtte stor anerkjennelse for sin åpenhet om temaet.

BRAKKA I DAG: Her er kondolanseprotokollen som er lagt ut på Lerkendal i formiddag. (MMS: Kim Nygård)

Fakta om Knut Torbjørn Eggen

Født: 1. november 1960

Død: 20. februar 2012

Spilte for Rosenborg fra 1979 til 1991. Seriemester i 1985, 1988, 1990 og cupmester med RBK i 1988 og 1990.

Var assistenttrener i Rosenborg fra 1992 til 1993. Trener i Aalesund (1994-1996), Moss (1997-2001), Fredrikstad (2002-2006).

Ledet Fredrikstad til cupgull i 2006. Var senere sportsdirektør i Rosenborg og trener ved Wang Toppidrett.

Også kjent som mangeårig ekspertkommentator i TV3/Viasat.

Kondolanseprotokoll: Skriv din kondolanse i feltet under.