Sverige-proff Roger Risholt hyller Knut Torbjørn Eggen og mener han har betydd alt for hans fotballkarriere.

Tirsdag formiddag ble det kjent at den norske fotballtreneren er død, 51 år gammel. Han skal ha blitt funnet i sitt eget hjem mandag.

— Jeg fikk vite det i går. Det var ganske tøft og kom som et sjokk på meg, sier Risholt til Fædrelandsvennen tirsdag.

LES OGSÅ:

Han gir Eggen jr en stor del av æren for at han har blitt den fotballspilleren han er i dag. Det var nemlig Knut Torbjørn Eggen som hentet benkesliter Risholt fra Start til Fredrikstad foran 2002-sesongen.

WEB-TV: Rosenborg i dyp sorg:

Sorg på Lerkendal

Da spilte laget i 2. divisjon, men bare få år senere var klubben klar for eliteseriespill og Risholt fikk også sine første landskamper på Åge Hareides Asia-turné i 2005. — Han er nok det menneske som har betydd mest for min karriere. Jeg mener han var Norges desidert beste trener. Han var god på feltet og god med mennesker. I tillegg var han utrolig godt likt, sier en preget Risholt.

Arendalitten har også brukt trønderen som mentor og rådgiver de siste årene. Forrige gang han snakket med ham var i fjor høst.

— Jeg hadde et utrolig godt forhold til ham, og kommer til å huske ham som en fantastisk fotballtrener. Dette er veldig synd for norsk fotball. Jeg har forsøkt å snakke ham inn i flere klubber jeg har vært i. Blant annet Kongsvinger, sier GIF Sundsvall-spilleren.

WEB-TV: Se video fra Knut Torbjørn Eggens karriere under

Engedal: - Alltid på tå hev

Også Fløy-spiller Lars Martin Engedal har jobbet med Eggen. De to var sammen i Moss.

— Fotballen er en stor familie og man får den ekle følelsen i magen når man får slike nyheter, sier Engedal til Fædrelandsvennen.

- Hvordan vil du huske han?

- Han var en person med veldig mye kompetanse på treningsfeltet. Han var ekstremt engasjert både i forhold til hele laget og til enkeltspillere i laget. Han var alltid på tå hev. Så lenge det var snakk om fotball så ga han alt uansett, sier Engedal.

Han mener Eggen blir et stort savn for norsk fotball.

- En mann med den kompetansen og den erfaringen vil være et stort savn. Han har mye kompetanse som han kunne lært videre. Dette er synd, sier han.