Det som lagkamerater på juniorlandslaget at Høgmo og Eggen utviklet tette bånd.

– Vi har vært veldig nære venner og kolleger. Helt siden vi spilte sammen på juniorlandslaget i 1977-78, da vi delte rom sammen, forteller Per-Mathias Høgmo om forholdet til avdøde Knut Torbjørn Eggen, med en fortid som spiller og sportsdirektør i Rosenborg, som trener i Moss og Fredrikstad og som fotballkommentator på TV3 og i Viasat.

I går sørget han over tapet av vennen og kollegaen.

– Det er et stort savn selvfølgelig først og fremst for nærmeste familie, og dernest for oss venner og kolleger som sto han nært, sier Høgmo.

Spaserturer

Den nære relasjonen de to fotballpersonlighetene varte helt fram til Knut Torbjørn Eggen døde i sitt eget hjem på mandag.

– Vi har vært sammen flere ganger, senest på nyåret. Så dette var veldig leit, sier en sorgtynget Per-Mathias Høgmo

Han er, som Knut Torbjørn Eggen var, bosatt i Moss. De to utvekslet mange erfaringer som fotballtrenere i forskjellige settinger.

– Vi har vært så tett opp gjennom årene. Vi utvekslet erfaringer både i formelle arenaer og på gode spaserturer, om det var på Jeløya (like utenfor Moss, journ.anm.) eller andre plasser. Vi satt også i et kortlag sammen.

– Sterk fagmann

Som toppfotballsjef ansatte Per-Mathias Høgmo også i sin tid Knut Torbjørn Eggen som G19-landslagstrener.

– Han var en sterk fagmann som var veldig opptatt av læringsprosesser. Som person alltid hadde et smittende godt humør og var veldig entusiastisk og engasjert. Om det var geografispørsmål eller fotball eller samfunn så var han veldig engasjert, minnes Høgmo og slår fast:

– Det blir å merkes i fotball-Norge at han er borte.

Knut Torbjørn Eggen ble 51 år og etterlater seg kone og to barn.

WEB-TV: Rosenborg i dyp sorg:

Sorg på Lerkendal