ALFHEIM: Espejord sørget for 1-1-utlikningen på et nydelig hodestøt like før pause og fastsatte sluttresultatet til 3-1 da TIL søndag kveld (18. oktober) tok sin første seier siden 12. juni (2-1 hjemme mot Start red.anm.).

– Først og fremst var det veldig artig å endelig vinne igjen. Det har vært en del gratulasjoner på telefon og Facebook, men det er ikke noe uvanlig, sier Runar Espejord til iTromsø.

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

Naturlig nok ble det lite søvn natt til mandag.

– Jeg bruker å slite med å roe ned og få sovet etter kamp. Når kampen i tillegg startet så sent (klokken 20.00) tok det litt ekstra tid, sier Espejord.

– Forventer å score

Om Espejord nå har fått sitt gjennombrudd med tre scoringer på de tre siste kampene, sier 19-åringen følgende.

– Jeg har fått en god start der jeg spiller mer og har mye å bygge videre på.

Han har også merket et ekstra fokus etter de to scoringene mot Viking.

FORNØYD: Runar Espejord håper å starte neste kamp. Foto: Tobias Stein Eilertsen

– Når en 19-åring scorer to mål, da blir det alltid veldig mye rundt, men det nytter ikke å ta av av den grunn, sier han.Og han forsikrer at han har beina godt plantet på jorda.

– Jeg forventer å score hver gang jeg spiller, så sånn sett tar jeg ikke helt av når jeg gjør det jeg forventer av meg selv, sier Espejord.

Hvor mange mål det blir i år, vil han ikke forskuttere.

– Vi trenger alle poengene vi kan få, så hvem som scorer er mindre viktig, sier Espejord, som var mest fornøyd med den første scoringen.

– Jeg tenkte at den skulle jeg komme først på. Så å se den headingen gå inn og så like før pause, det var utrolig deilig. Den andre var mye enklere, men punkterte kampen, så jeg er naturlig nok fornøyd, sier 19-åringen.

Håper å starte

TIL har nå to poeng ned til Start på kvalikplass og tre poeng ned til Mjøndalen på direkte nedrykk.

– Vi har tre livsviktige kamper igjen der vi aller helst skal ta tre poeng i alle tre, for det er vi gode nok til å gjøre. Det finnes muligheter, sier den unge TIL-spissen.

Etter formen Espejord har vist den siste tiden vil det nærmest være sjokkerende om han ikke starter borte mot Sarpsborg 08. – Det er opp til Bård (Flovik) og trenerteamet. Hvis de synes jeg gjorde en god jobb i går, vil det være overraskende om jeg ikke starter neste kamp, sier Runar Espejord.