TROMSØ — VIKING 3-1

Like før hvilen brukte han hodet på en corner, og ti minutter før fulltid punkterte han kampen med en flott langskudd etter at Viking-keeper Iven Austbø hadde tabbet seg ut.

FORNØYD: Runar Espejord ble den store helten med to scoringer mot Viking. Foto: NTB scanpix

– Følelsen av å score mål er helt fantastisk, og det er derfor jeg spiller fotball. Det er en rus, rett og slett, sier Runar Espejord til iTromsø etter kampslutt.

Skryt fra Rushfeldt

Espejords første scoring kom rett før pause, og var meget viktig. Det ga TIL en skikkelig vitamininnsprøytning foran 2. omgang.

– Jeg var fast bestemt på å komme først på den corneren, og da ballen dukket opp der var det bare å styre den på mål. Det andre var langt enklere. Målet var jo ganske åpent, så det var bare å plassere den borti hjørnet, sier Espejord om scoringene.

Om lag to år etter Espejords debut på TILs a-lag ser han ut til å endelig spille seg til en fast plass.

– Det er artig å få spille så mye, det er det. Jeg nyter tilværelsen om dagen, sier Espejord og smiler.

TIL-legende og spisstrener, Sigurd Rushfeldt, var full av lovord om unggutten etter kampslutt.

– Det er to gode prestasjoner. Runar er en allsidig avslutter og en dyktig målscorer, skryter TILs spisstrener Sigurd Rushfeldt og legger til at seieren smakte riktig så bra. Han påpeker imidlertid at de fortsatt står foran en stor jobb.

– Vi må ta flere poeng enn det her, og har igjen to tøffe bortekamper. Så det er langt ifra over, poengterer Rushfeldt.

Fornøyd hovedtrener

Seieren var Bård Floviks første som hovedtrener for TIL, og det var liten tvil om at det smakte godt. Kveldens kamp var Floviks syvende som hovedtrener, og de foregående seks hadde kun gitt tre poeng.

– Dette var tre meget deilige poeng både for spillere, klubb og supportere, sier Flovik til iTromsø etter kampen.

– Vi brukte den første uka i landslagspausa til å trene hardt, og i tillegg har vi prioritert en treningskamp for å få testet ut ting. Det var nok det viktigste vi gjorde i løpet av disse to ukene, for vi fikk en del svar på tingene vi prøvde ut der, forteller Flovik om treningskampen de spilte mot Lillestrøm på Åråsen.

I kveld startet Espejord og Ondrasek i tospann på topp, og det fungerte til tider veldig bra.

– Det var en slags 4-2-3-1-formasjon der Zdenek ligger litt lavere i banen enn Runar. Han jobbet knallhardt, og jeg er tilfreds med det begge to gjør i dag, sier Flovik.

Ikke brudd

Marcus Hansson måtte gi seg midtveis i 1. omgang med det som så ut som et brudd i foten. Etter kampen kunne han imidlertid berolige alle om at det ikke var like ille som fryktet, men hvor lenge han er ute er for tidlig å si.

– At det ikke var et brudd var gode nyheter, forteller Hansson i pressesonen etter kampslutt.

Da hadde han nettopp kommet tilbake etter å ha vært på sykehuset.

– Jeg så faktisk på kampen på venterommet mens jeg ventet på å få tatt røntgen. Det var veldig deilig med tre poeng igjen, så får jeg håpe at skaden i foten ikke er så veldig alvorlig, sier svensken og smiler.