ALFHEIM: Tsjekkerens tid i klubben er snart over etter fire sesonger i Tromsø og nå ligger alt til rette for en perfekt avslutning.

– Det ser ut som kampen mot Bodø/Glimt blir min siste kamp på Alfheim. Dypt inne i meg selv kjenner jeg på følelsen at nå er rett tid å forlate. Jeg har vært her i fire år. Første året var fantastisk, så var det en skuffende 2013-sesong da vi rykket ned. I mitt tredje år i 2014 gjorde vi jobben og rykket opp og i sommer forlot jeg ikke, fordi jeg ønsket å hjelpe klubben å berge plassen. Jeg tror på lykkelig slutter og nå kan vi klare det. Det hadde vært fantastisk å berge plassen hjemme mot erkerival Bodø/Glimt i et nordnorsk derby i årets siste hjemmekamp, sier Zdenek Ondrasek til iTromsø.

Flere tilbud

Klubben sa allerede til iTromsø sist uke at Ondrasek ikke vil bli tilbudt ny kontrakt ettersom han har en lønn som er på et helt annet nivå enn klubben kan legge seg på med dagens økonomiske profil.

Tsjekkeren tror ikke han vil ha problemer med å finne seg en ny klubb.

– Det er ingenting på bordet, men jeg snakket med agenten min sist uke og det er mange som er interessert, men ingen vil signere en spiller som fortsatt er i sesong i fall jeg blir skadet eller noe, så jeg regner med at noe vil skje etter sesongen, sier Ondrasek.

Agent Emil Kovarovic vil ikke gå inn med hvilke klubber som er interessert.

– Det ble klart i sommer at han ikke kom til å forlenge kontrakten. Det er interesse, men jeg ønsker ikke å si noe mer akkurat nå, sier Kovarovic.

– Fremtiden er lys

Ondrasek er TILs toppscorer med syv nettkjenninger i årets sesong og han mener TILs fremtid ser lys ut med Runar Espejord (19) som står med tre scoringer på de tre siste kampene.

– Han har en stor fremtid i Tromsø og i norsk fotball, sier tsjekkeren, som selv håper å bidra med flere mål.

Ondrasek har slitt med å finne veien til nettmaskene i sommer og høst. Det er nøyaktig 1000 minutter siden siste Ondrasek-scoring som kom i det 80. minutt i 2-0-seieren hjemme mot FK Haugesund 28. juni.

– Jeg ønsker alltid å score og vi er i god posisjon til å berge plassen. Vi har en bra mentalitet i gruppa nå og til helgen er det kanskje jeg eller Magnus Andersen som scorer og ikke Runar (Espejord). Fire poeng er kanskje nok til å berge plassen, men vi ønsker å vinne flest mulig kamper. Vi har vunnet fem av 27 kamper som er altfor dårlig for dette laget. Vi er mye bedre enn det og håper å få flere trepoengere nå og ikke bare berge plassen, men avslutte sesongen med stil. Jeg skal forsøke å score så mye jeg kan, men så lenge vi vinner betyr det ikke så mye hvem som scorer, sier Ondrasek.

Han håper flest mulig publikummere kommer til årets siste hjemmekamp.

– Jeg vil si tusen takk til alle som var på kampen mot Viking. Det er ikke så kaldt i Tromsø, så om man tar på seg en stor jakke, vil man ikke fryse og jeg tror vi kan få fullt hus og en fantastisk ramme rundt den siste kampen, sier Ondrasek.