Han gikk jevnt og hardt hele veien, og klarte sågar å presse rundetidene ned mot slutten. Sluttiden til Sverre Lunde Pedersen ble meget gode 6.19,25, som også var ny banerekord i Sørmarka Arena.

— Dette var et meget bra løp fra min side, fikk en utrolig bra flyt på løpet helt fra den første runden, forklarer han like etter fullført 5000 meter.

Fikk gode svar

Og det skulle vise seg at ingen var i nærheten av å matche hans tid på distansen, hans hardeste opponent til NM-tittelen i allround, Håvard Bøkko gikk inn til 6.33,71, som holdt til tredjeplass på distansen bak Thomas Henrik Søfteland

— Jeg fikk i grunnen mange gode svar på denne 5000 meteren, og jeg må si at det var herlig å kjenne at kroppen lystret så til de grader som den gjorde, forklarer han.

Han legger ikke skjul på at han har veldig lyst til å vinne NM-tittelen denne helgen. Et norsk mesterskap i allround har nemlig ikke Sverre Lunde Pedersen fra før av.

Vil gi full gass

— Skal innrømme at det ser veldig bra ut etter den første dagen, men det kommer to tøffe distanser i morgen også, understreker han.

Men han lover å gi full gass på begge distansene, og ser fram til en solid duell med Håvard Bøkko på 1500 meter.

— Det blir garantert et bikkjeslagsmål å vinne den distansen. Men det er jo slik det skal være i et norsk mesterskap, mener bergenseren.

Mange av våre lesere har lest disse sakene i dag: