Det var ikke mer enn 16 hundredeler som skilte de to på den korteste distansen, Håvard Bøkko fikk tiden 36,28 mens Sverre Lunde Pedersen gikk inn til andreplassen på distansen med 36,44. — Et helt greit løp fra min side, dette er tross alt bare min andre 500 meter så langt denne sesongen. Merker jo at det mangler litt på sprintformen enda, sier Håvard Bøkko.

Han er snar med å legge til at isen i Sørmarka Arena er skikkelig god, men at det rett og slett er litt for mørkt og kaldt i luften til å vente de helt store tidene i løpet av mesterskapet.

Jevne og like forhold

— Det koster flesk å varme opp hallen for å gjøre forholdene helt optimale, det venter de nok med til Verdenscupstevnet her i slutten av januar. Uansett; her er i alle fall forholdene helt jevne, og det er viktig når det et mesterskap, understreker han.

Sverre Lunde Pedersen merket også at det er et stykke igjen til den gode sprintformen, men han var likevel greit fornøyd med å bare være 16 hundredeler bak sin argeste rival på den korteste distansen.

Tror det blir spennende

— Dette løpet synes jeg lover godt for 5000 meter senere i dag, føler nemlig at langdistanseformen er virkelig god for tiden, mener han.

Han tror det kommer til å bli virkelig spennende mellom han og Håvard Bøkko om sammenlagtseieren i mesterskapet.

Lokale Magnus Dahle satte ny personlig rekord på den korteste distansen med 38,29. Foto: Svein Hagen

På den korteste distansen satte unge lovende Magnus Dahle fra StavangerSandnes SK ny personlig rekord med 38,29.I kvinneklassen var det ikke uventet Ida Njåtun som stakk av med seieren på 500 meter med 39,52.