Oppskriftsmessig vant hun 500 meter på 39,52, etter et løp hun selv var godt fornøyd med fra start til mål.

— Jeg fikk til en veldig god førstelangside, og når runden etter også sitter, så er jeg veldig tilfreds. Det var en god følelse å gå den distansen, forklarer hun.

Hun hadde nok håpet å få til en bedre sluttid enn 4.15,31 på 3000 meter. Samtidig ville hun på ingen måte svartmale hennes egen prestasjon på distansen.

Fant aldri flyten

— Jeg fant aldri den hele gode flyten på den distansen, og følge jeg måtte jobbe intenst hele veien for å holde gode nok rundetider. I det hele tatt fikk jeg ikke noe gratis på 3000 meter i det hele tatt, understreker Ida Njåtun.

Hun var full av lovord om isen, men at det bare var henne selv som var skyld i at tiden ikke ble bedre enn den ble.

— Isen var glatt den, men kanskje er det vel kaldt her inne. Tror jeg må se hvordan guttene løser det på 5000 meter før jeg trekker min fulle konklusjon om min gjennomføring av dagens lengste distanse, sier hun.

Åpnet alt for hardt

Lokale Marit Fjellanger Bøhm satset skikkelig friskt på 3000 meter. Tydelig oppildnet av at hun satte klar ny årsbeste på 500 meter med 42,31 tidligere på dagen.

Marit Fjellanger Bøhm fikk det skikkelig tøft mot slutten på hennes 3000 meter, det etter at hun tidligere på dagen hadde satt ny årsbeste på 500 meter. Foto: Svein Hagen

— Jeg åpnet rett og slett alt for hardt på 3000 meter og fikk svi noe vanvittig for det utover i løpet. De siste rundene var rett og slett pyton å komme gjennom, forklarer hun.Hun legger ikke skjul på at hun fikk melkesyre mer eller mindre over hele kroppen på slutten av distansen.

— Å komme i mål på 4.28,29 er ikke mye å skryte av, rett og slett det dårligste jeg har prestert så langt i sesongen, understreker Fjellanger Bøhm.