Først er Vålerenga dødelig effektive. Så viser vi enorm moral, og snur 0-3 til 3-3. Så vendes lykke til dyp skuffelse langt inne i overtiden. Viking mot Vålerenga skuffet ikke denne gangen heller.

Fire sjanser hadde Vålerenga i første omgang. Tre av dem var nesten prikk like. To av dem satte Ghayas Zahid i mål, den tredje blåste han i nettveggen. Den fjerde sjansen satte Deshorn Brown etter svakt forsvarsspill av Viking. Kampen i seg selv var jevnspilt, men Vålerenga var dødelig effektive. Dødelig effektive og ekstremt kyniske. Dommer Ken Henry Johnsen var bare unntaksvis på høyde med begivenhetene, og lot seg blant annet lure når Grindheim spilte elendig skuespill og Thioune fikk gult.

I sluttminuttene av omgangen scorer Veton på et nydelig innlegg fra Adegbenro. En scoring som gav håp til både spillere og publikum.

Kun Viking

Annen omgang handlet kun om Viking. De mørkeblå rullet over Vålerenga i samfulle 45 minutter. Baller trillet langs mållinjen opptil flere ganger, men det så ikke ut til at vi skulle få uttelling. Så scorer Jon Dadi, og så scorer Veton. Gleden er enorm på tribunen.

Så skjer det: Av en eller annen grunn overtar Vålerenga trøkket i overtiden. Det ender med at Grindheim smeller ballen i mål rett de fire minuttene tilleggstid er over. Hvilken grusom smerte!

Mirakelet i Istanbul er et velkjent begrep. Da Liverpool snudde 0-3 til 3-3 i Champions League-finalen i 2005. Viking gjorde det samme i dag.

Viste enorm moral, og kjempet seg tilbake fra 0-3. Det var utrolig bra gjort. Så bra gjort at publikum applauderte skuffede spillere selv om det endte 3-4. Unntaket er de 500 som løp til bilen to minutter før slutt slik at de skulle unngå kø. En gruppe mennesker jeg ALDRI kommer til å forstå.

Tragedien

Det ble aldri mirakelet i Jåttåvågen. Det ble tragedien i Jåttåvågen. Likevel er dette et tap til å leve med, et tap som gir håp. For Viking viser enorm moral ved å komme tilbake på stillingen 0-3. Vi er ikke dårlige, vi rundspiller VIF gjennom hele annen omgang anført av tomålscorer Veton Berisha som legger ned en enorm innsats. Om Veton blir eller forsvinner vet vi ikke, det vi vet er at Veton er lagets ledestjerne for tiden!

Jeg skrev før kampen at skal du bare se en kamp — så må du se Viking-Vålerenga. Etter nok en følelsesmessig berg og dalbane mot Oslo-laget er jeg fristet til å si: Skal du droppe en kamp neste sesong, så er det Viking-Vålerenga. Du har ikke godt av det.

Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen?