Se høydepunkter fra Viking-Vålerenga i vinduet ovenfor

JÅTTÅVÅGEN: Etter en heroisk opphenting fra 0-3 falt Viking-spillerne sønderknuste til gresset da Vålerenga avgjorde oppgjøret i aller siste sekund.

— Samtidig som tapet oppleves veldig surt, er det noe inni meg som gjør at jeg er stolt over måten vi kommer tilbake på. Jeg synes veldig synd på spillerne mine. Det kunne like gjerne blitt 4-3 til oss, forklarer Viking-trener Kjell Jonevret overfor Aftenbladet etter den høydramatiske kampen.

I en høydramatisk seriekamp avgjorde Vålerenga til 4-3 mot Viking i aller siste sekund av kampen. Det var Christian Grindheim som scoret vinnermålet. Foto: Tore Fjermestad, Digitalsport

Sjelden har det blitt spilt to så forskjellige omganger på Viking stadion. Der hjemmelaget sto passive og lot Vålerenga herje med dem før pause, tok Viking fullstendig over og kjørte Vålerenga i senk etter hvilen.Mye av årsaken ligger i Veton Berishas redusering til 1-3 rett før spillerne gikk i garderoben. Scoringen ga ikke bare håp, men den sørget også for at praten i garderoben dreide seg om fjorårets oppgjør mellom de to lagene.

Snakket om 5-5 i fjor

Da lå Viking under 2-5 kvarteret før slutt. En sluttspurt av de sjeldne sørget for 5-5. På den måten gikk Viking ut på banen etter hvilen i visshet om at de kunne komme tilbake. Samtidig gjorde Jonevret et godt grep da han plasserte Joakim Jørgensen til å passe på Ghayas Zahid — spilleren som hadde brukt stadionet som sitt eget dansegulv de første 45 minuttene.

Der spillerne før pause sto og kikket på Oslo-laget, kastet de seg inn i duellene og trykket på. Bølgene mot Vålerenga-målet resulterte i både 2-3 og utlikning.Da Berisha headet inn 3-3, og nesten 12.000 tilskuere brøt ut i ekstase, løp en entusiastisk Indridi Sigurdsson inn i målet og hentet ballen. Han la den til rette på midten — med klar beskjed om at de siste åtte minuttene skulle brukes til å jakte vinnermålet også.

— Jeg synes det er herlig at Sigurdsson henter ballen og vil gå for seieren. Det er veldig vanskelig plutselig å sette bremsene på når du har spilt offensiv fotball og kjørt på hele omgangen, påpeker Jonevret.

— Dessuten tror jeg publikum fikk inntrykk av at vi er et lag som står på og aldri gir oss, legger Vikings trener til.

Gikk for alle tre poengene

Indridi Sigurdsson er enig i at Viking framsto veldig passive den første halvtimen, og at laget på det tidspunktet fikk som fortjent. Den rutinerte islendingen kan ikke forklare hvorfor Vålerenga fikk lov å spille akkurat slik Viking hadde forberedt seg på at Kjetil Rekdals menn ville forsøke å gjøre.

Han var selv sterkt involvert da Vålerenga gikk opp til 2-0 etter 24 minutter. Sigurdsson sier han forsøkte å bryste en klarering utenfor egen 16-meter til Joackim Jørgensen. Sekundet senere plasserte Zahid ballen enkelt i mål. Sigurdsson har ingen problemer med å erkjenne at det var for dårlig av ham.

Derfor var også iveren stor etter å ta alle poengene da han hentet ballen i målet etter utlikningen til 3-3. Sigurdsson sier rett ut at det bare var å fortsette kjøret i håp om alle poengene - og at det ikke er så stor forskjell på null eller ett poeng hjemme.

— Samtidig er jeg er en del av et forsvar som slipper inn fire mål, det er jeg skuffet over. Men vi kan være stolte over innsatsen siste timen, sier Sigurdsson.

- Sureste tapet

Veton Berisha framsto som Vikings gigant da opphentingen startet. Ikke bare scoret han to mål, hans enorme arbeidskapasitet, hjerte og vinnervilje smitter over.

— La meg si det sånn, denne kampen topper nok lista mi over de sureste tapene jeg har opplevd, sier Berisha som nå har 30 dager igjen av kontrakten sin i klubben.

— Jeg håper selvfølgelig på et tilbud fra utlandet. Drømmen er jo å dra ut. Men det må selvsagt være et tilbud jeg føler er riktig for meg, påpeker han.