VIKING STADION (Aftenbladet): Det så ut til å gå mot en ydmykende og enkel Vålerenga-seier da Deshorn Brown satte inn 3-0 for Vålerenga like før pause søndag kveld. Men Viking hadde ikke glemt fjorårets tilsvarende oppgjør, da de snudde 2-5 til 5-5, og med et utrolig comeback snudde de kampen til 3-3. Sekundet før slutt kom imidlertid avgjørelsen. Christian Grindheim skle inn 4-3 for Vålerenga — og en jublende Kjetil Rekdal løp ut på gresset, og kastet seg ned på kne i ekstase.

Drømmestart for VIF

Vålerenga fikk en drømmeåpning på kampen. Bare seks minutter var gått da Christian Grindheim og Ghayas Zahid kombinerte, og førstnevnte spilte Zahid gjennom. Fra skrått hold løftet han ballen over en utrustende Iven Austbø, via stolpen og inn i lengste hjørne. 1-0 til bortelaget.

Etter et drøyt kvarter trodde mange at Joackim Jørgensen hadde sørget for balanse i regnskapet, men skuddet hans gikk et lite stykke utenfor og ble trillende bak nettet ? ikke inni.

Zahid scoret sitt andre

Etter tjuefire minutter var det i stedet Vålerenga og Zahid som var frampå igjen. Niklas Gunnarsson la inn fra skrått hold. Indiri Sigurdsson valgte å dempe ballen med kassen ? rett i beina på Ghayas Zahid. Han spilte vegg med Daniel Fredheim Holm, kom seg alene med Iven Austbø, og var sikker som banken alene med keeper ? 2-0 til Vålerenga.

Brown satte 3-0

Viking satte inn en offensiv for å få en redusering før pause. Veton Berisha var svært nære å stupheade inn innlegget fra Andrè Danielsen noen minutter før hvilen, men Deshorn Brown hadde jobbet godt tilbake og fikk en fot på ballen.

Og like etter han hadde vist sine defensive egenskaper, viste han det han virkelig er hentet for: scoringsteft. Fredheim Holm lekte seg nærmest forbi hele Viking-midtbanen, før han ga ut til Brown på venstrekanten. Han dro seg forbi Andrè Danielsen og klemte ballen ned i nærmeste hjørne til 3-0. ## Berisha ga Viking-håp til pause

Men da det så ut som om Viking måtte gå til pause med et mer eller mindre håpløst utgangspunkt for andre omgang, dukket formspiller Veton Berisha plutselig opp. Samuel Adegbenro fant Viking-spissen med et innlegg på bakre stolpe, og Berisha headet ballen i en bue over keeper og i mål, til 3-1. Dermed kunne hjemmelaget gå i garderoben med en scoring friskt i minne ? og et reelt håp om å snu kampen i løpet av de siste førtifem.

Bödvarsson reduserte

Viking fortsatte å trøkke på etter hvilen, og etter 55 minutter var Veton Berisha utrolig nære å redusere nok en gang. Innbytter Jon Dadi Bödvarsson spilte gjennom til Suleiman Abdullahi, som videre spilte ballen inn foran mål. Veton Berisha kunne bare strekke en tå ut og styre ballen i det tomme buret ? men han nådde akkurat ikke frem.

Etter en drøy time var Viking nære igjen, da Bödvarsson tråklet seg fri på høyrekanten og la inn. Michael Langer fikk kastet seg ut og slått ballen ut, like foran nesen på en jagende Suleiman Adullahi.

Bare minutter etterpå kom endelig uttellingen. Yann-Erik de Lanlay satte fart fremover, og fikk pirket ballen gjennom til Bödvarsson. Han klemte til og banket ballen i lengste hjørne ? 2-3!

Berisha fullførte comebacket

Men Veton Berisha og Viking var ikke ferdige der. De fortsatte å male på. Åtte minutter før slutt satt den igjen. Andrè Danielsen slo corneren. Veton Berisha stanget den i mål ? til vill jubel fra de 11500 tilskuerne på Viking stadion.

Noen minutter før full tid gikk Berisha over ende inne i Vålerengas 16-meter, men dommer Ken Henry Johnsen vinket spillet videre ? til store protester fra hjemmepublikummet.

Men da Viking så ut til å presse på for et sensasjonelt vinnermål, smalt det plutselig i andre enden. Lindkvist kom seg fri på høyrekanten og la inn til Grindheim, som skle ballen i mål i kampens siste sekund. 4-3 til Vålerenga etter en utrolig kamp — som Kjetil Rekdal og hans menn neppe vi glemme med det første.