Rosenborg kom skjevt ut mot Start på Sør Arena lørdag. Allerede etter 11 minutter vant Ole Martin Årst en duell, og fikk stusset til Bernt Hulsker i RBK-feltet. I duell med RBK-back Fredrik Stoor fikk han kjempet ballen i nettmaskene.

Men Kristiansand-publikumet fikk ikke glede seg lenge. Allerede to minutter senere utlignet Mikael Dorsin for Rosenborg etter et gjennomspill fra Marek Sapara. 1-1 holdt seg til pause.

— 1. omgang er ikke god fra vår side, men den er åpen og jevn, mente RBK-treneren.

De siste 45 minuttene hadde Rosenborg ballen mest. Men etter 65 minutter gir Ole Martin Årst Start-fansen, som ikke hadde sett sitt lag vinne på 10 kamper før møtet med de regjerende seriemestrene, noe å juble for. Et langt utspill fra Kenneth Høie stusses videre fra Bernt Hulsker i duell med Miika Koppinen, og Årst drar seg fra fra Christer Basma og scorer alene med Lars Hirschfeld i RBK-buret.

- Etter pause tar vi fullstendig over kampen. Jeg var overbevist om at vi skulle dra dette i land. Vi hadde full kontroll. Så vinner de to viktige dueller, og ryster oss, forteller Knut Tørum om hvordan han opplevde Starts ledermål.

— Da scoringen kom ble det en kamp mot Start-muren og klokka. Vi prøver alle kombinasjoner, og sender alt opp, men vi får ikke ballen i mål. Det er kanskje drøyt å kalle det spill mot ett mål, men jeg følte at det var nettopp det den siste halvtimen, mener Tørum tydelig skuffet.

Både Yssouf Koné, Steffen Iversen, og selv Vidar Riseth var innom spissplassen for RBK mot slutten av kampen, uten hell for Tørum og RBK.

I stedet fikk Start, og en ekstatisk Sør Arene en etterlengtet opptur på RBKs bekostning.

— Alle som har sett Rosenborg i år har sett dette før. Vi er det beste laget, men som vanlig bikker det i mot, avslutter RBK-treneren lavmælt.