KRISTIANSAND 20070905: Fotball. Fungerende trener Bård Wiggen under treningen til Start i Kristiansand onsdag, etter at det ble kunngjort at Stig Inge Bjørnebye har trukket seg som trener i klubben.Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX . Foto: SCANPIX

— Det er framfor alt Bård Wiggen sitt verk, det er han dere må snakke med, sier Lennartsson., sier Lennartsson til fvn.no etter 2-1-seier mot Rosenborg.

Han fikk en drømmestart og snudde Starts rekke med ti strake kamper uten seier. Etterpå var det likevel toppspillerutvikler Bård Wiggen - som ledet laget i dagene før 64-åringen ble ansatt - som fikk mest ros.

— Det er ikke én mann som har sørget for denne seieren. Jeg har to unge assistenter som kompenserer for at jeg selv ser dårlig, sier en smilende Lennartsson, og tenker på Wiggen og Alexander Axén.

Han valgte 4-4-2-formasjon, og endret derfor fra 4-3-3 som Start har spilt i årevis.

— Det så ikke bra ut i 4-3-3 på trening. Jeg ville ha Bernt Hulsker som spiss, og ikke som ving. Jeg hadde likevel tenkt til å spille 4-3-3, men jeg ombestemte meg i dag tidlig. Da ringte jeg til Wiggen og sa at "f..., vi går for 4-4-2" som du vil. Da visste jeg at jeg kunne skylde på ham hvis det ble tap, sier Lennartsson og flirer.

Wiggen tar ikke æren

Overfor fvn.no forteller Bård Wiggen at han ønsket en omlegging.

- Benny gir deg æren?

— Det er ikke riktig. Vi har diskutert åpent og blitt enig om å gjøre det slik, sier Wiggen.

- Hvorfor snuddet det?

— Han har fått inn en enorm arbeidsmoral. Spesielt jobbet de to på topp godt. Bernt Hulsker var knallgod og Ole Martin Årst nesten like god. Det var mer trøkk over spillet vårt, mener Wiggen.

De to spissene scoret Starts mål, men RBK kunne tatt poeng i Kristiansand.

- Vi spilte bra, men kan bedre. Det var bra innsats, spesielt i 1. omgang. Vi slet mer i 2. omgang. Men vi kjempet godt som lag, sier Lennartsson til fvn.no.

Drømmestart

Hulsker spilte en god kamp og scoret etter 11 minutter i duell med Fredrik Stoor etter at Ole Martin Årst hadde stusset ham fri.

Like etter utliknet Mikael Dorsin da han fikk ballen på kanten av 16-meteren og skar innover før han sendte ballen i målet.

Førsteomgangen var fartsfylt, og samspillet mellom Ole Martin Årst og Bernt Hulsker lagde hodebry for RBK-stopperne. Framover hadde imidlertid også RBK tilløp til gode en-touch-kombinasjoner, men samspillet mellom de tre på topp fungerte ikke godt.

Årst avgjorde

I andre omgang kjempet hjemmelaget som løver, og Ole Martin Årst avgjorde da han snappet opp et dårlig tilbakespill fra Christer Basma.

Seieren er Starts første siden i mai, og deres første på 11 seriekamper.

— Den satt! Selv om vi har fem borte og to hjemme igjen skal vi klare dette nå, sa sports- og mediadirektør Svein Mathisen etterpå.