DIREKTE 13.45: MANCHESTER CITY-LEICESTER .

Uansett hvordan sesongen ender, har den vært en formidabel suksess for klubben som aldri har vunnet hverken liga eller FA Cup. Claudio Ranieri overtok et mannskap som riktig nok avsluttet forrige sesong formidabelt, men som uansett var tippet rundt nedrykksstreken av "alle".

Lars Tjærnås er vår fotballekspert.

Nå vet vi bedre. Vi har sett Jamie Vardy score eventyrlige 18 mål på 24 kamper, Riyad Mahrez drive avansert tryllekunst på vingen, N'Golo Kanté løpe litt mer og smartere enn alle andre og Kasper Schmeichel vokse til å bli en keeperkjempe. Men Leicester er mye mer enn det. De har også en gjeng med "usynlige helter".Midtstopperparet er to "betongklosser med fotballintelligens"— en ytterst sjelden vare. Wes Morgan og Robert Huth drar selvsagt nytte av at Ranieri i de aller fleste tilfeller legger laget ganske lavt i banen. De har ikke tempo nok , særlig hvis de først må vende opp, til å beskytte et stort bakrom. Til gjengjeld er de formidable duellspillere, både i lufta og langs bakken. Men de er kloke nok til å falle av i tide når bakrom blir truet, stå opp for å duellere når det ikke er det, og befinne seg der ballen kommer på innlegg imot.

Venstresiden med Christian Fuchs og Marc Albrighton har kommet i skyggen av "stjernene" i laget. Det fortjener de ikke. Østerrikske Fuchs har vært formidabel defensivt og har i tillegg bidratt med to målgivende. Samarbeidet mellom ham og Albrighton , når sistnevnte drar seg hyppig inn i banen og Fuchs truer rom bredt er også en ekstra dimensjon når motstander ofte retter mye oppmerksomhet mot andre spillere.

SUKSESSTRENER: Rutinerte Claudio Ranieri leder et Leicester-lag som topper Premier League før møtet med Manchester City. Foto: Kieran McManus / BPI / Digitalsport

Albrighton og høyreback Danny Simpson er to små eventyr, og gode eksempler på hvor raskt en karriere kan svinge. Albrighton ble frigitt av Aston Villa sommeren 2014, Villa som nå ligger desidert sist i PL. Simpson ble aldri mer enn ordinær hos QPR, som i dag sliter tungt i nest øverste divisjon. Nå er begge viktige bidragsytere til sensasjonslaget helt øverst.Danny Drinkwater og Shinji Okazaki fortjener også et avsnitt. Ingen lag kan i lengden greie seg uten spillere som dem. Ingen av dem har behov for å gjøre seg større enn de er. De er det for laget og lagets beste, ikke sin egen storhet. De innordner seg, vinner ball , løper en drøy mil hver og gjør sjelden noe mer spektakulært enn de behersker. Spesielt Okazakis energi gjør at de kan veksle presshøyde, og være like effektive i et aggressivt og høyt press som å ligge lavt og kontre.

Summen av alt dette er et kollektiv der alle brikker på en beundringsverdig måte passer sammen. Om det er nok denne runden er et annet spørsmål.

Manchester City har, sammen med Chelsea, etter min mening den bredeste stallen og de aller fleste matchvinnerne i ligaen. Der Chelsea har rotet seg bort med sitt har Manuel Pellegrini holdt hodet kaldt, og laget sitt inne i tittelkampen selv om det har stormet litt rundt hans egen posisjon. Han har langt fra en fulltallig tropp å velge fra.

Vincent Kompany savnes sårt som kaptein og leder i bakre ledd. Han har selskap på "sykestua" av Kevin De Bruyne, som har vært en liten åpenbaring etter han ble hentet. Dessuten er Eliaquim Mangala, Samir Nasri og Wilfried Bony ute, mens Jesús Navas er tvilsom. Med andre ord: Leicester får neppe en særlig større mulighet til å slå mektige City enn de har nå.

Men: Et svekket Manchester City er fortsatt er knallsterkt Manchester City. Det er nok å nevne David Silva, Yaya Touré og Sergio Agüero, så får de fleste motstandere lettere åndenød.

Det aller viktigste er at de har tettet igjen defensivt. Siden tapet mot Everton 6. januar har de kun sluppet inn tre mål på syv kamper, to av dem mot West Ham.

MØTES I DAG: Manchester City-keeper Joe Hart (til venstre) må stoppe Leicester og Jamie Vardy. Her fra møtet mellom lagene i romjulen. Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic / NTB scanpix

Mye av æren skal gå til Joe Hart, etter min mening den eneste engelske spilleren det går an å diskutere blant topp 50 av verdens fotballspillere akkurat nå.Selv om både Martin Demichelis og Nicolás Otamendi har sine svakheter er de to argentinerne et bedre stopperpar enn summen av ferdigheter tilsier.

Hva avgjør kampen? Jeg velger fem punkter:

  • Hvem av relativt langsomme stoppere greier å håndtere tempoet og teknikken til Vardy og Agüero?

  • Hvor truende blir Mahrez og Silva når de skjærer innover i banen fra sine kantroller?

  • Blir Manchester City så ivrige framover at de blottlegger seg mot et strålende kontringslag?

  • Greier Leicester å flytte laget fort nok defensivt mot et lag som på sitt beste har et veldig høyt balltempo?

  • Vil Kanté eller Touré få styre spillet sentralt i banen?

Tips: 2-1 til Manchester City. Bør vi stole på det? Nei. Det kommer fra en som tippet Leicester til nedrykk, og som burde ha lært ikke å undervurdere "Foxes" igjen.

God fornøyelse!