Det sier klubben i en pressemelding.

Spanjolen har inngått en avtale om å lede Manchester City de tre neste sesongene.

Klubben skriver at den offentlige bekreftelsen kommer nå av respekt for dagens manager, Manuel Pellegrini og spillerne i stallen, slik at de slipper flere spekulasjoner i tiden fremover.

Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at City ligger langflate etter Guardiola. I pressemeldingen bekrefter klubben at de første samtalene allerede fant sted i 2012. Klubben kjemper på fire fronter denne vårsesongen. I slutten av februar spiller de ligacupfinale mot Liverpool, og de lyseblå er på annenplass i Premier League, tre poeng bak overraskelseslaget Leicester.

I åttedelsfinalen i Champions League venter Dynamo Kiev, mens Chelsea er motstander i 5. runde av FA Cupen.

Med maksimal uttelling kan altså Pellegrini forlate engelsk fotball med fire ferske triumfer.

Han bekreftet på en pressekonferanse mandag at han en stund har vært klar over at City jakter Guardiola.

Se kunstmålet fra Cristiano:

Tittelgarantist

Guardiola har hatt enorm suksess i sin managerkarriere. Han tok over Barcelona i 2008, og vant serien de tre første sesongene som sjef. To ganger vant han Charmpions League med katalanerne.

PÅ VEI UT: Manuel Pellegrini er ferdig i Manchester City etter denne sesongen. Foto: Reuters / Suzanne Plunkett Livepic /NTB scanpix

I det fjerde forsøket ble laget nummer to bak Jose Mourinhos Real Madrid i ligaen, og Guardiola tok ett års pause fra toppfotballen.Han kom tilbake som sjef for Bayern München i 2013, hvor han har to strake ligamesterskap. Alt tyder på at det blir tre strake også i Bayern.

I City gjenforenes Guardiola dessuten med ledere han hadde stor suksess under i Barcelona. Ferran Soriano er klubbdirektør og Txiki Begiristian er fotballdirektør, stillinger den spanske duoen har hatt siden høsten 2012. ## Forkorter kontrakten

Chileneren Pellegrini kom til City fra Malaga sommeren 2013, og ledet City til ligamesterskap i førset forsøk. Han ble dermed den første ikke-europeiske manageren til å vinne den engelske ligaen.

I august 2015 forlenget han kontrakten sin med ett år, slik at den nye avtalen strakk seg til sommeren 2017. Det til tross for at det allerede da var mange spekulasjoner om at Pep Guardiola var sterkt ønsket i City. Nå er det altså klart at Pellegrinis kontrakt termineres ett år før den utløper.

Disse sportssakene leses av mange i dag: