Leicester — Liverpool 2-0

2015/16-sesongen har vært sensasjonell for Leicester. Laget som såvidt beholdt plassen på øverste nivå i fjor, ledet Premier League før kveldens runde. Tirsdag kveld fortsatte eventyret. To mål av Jamie Vardy, der den første var en god kandidat til sesongens mål, var nok til å senke et tafatt Liverpool og til at Leicester beholder tabelltoppen.

1-0-scoringen var et vanvittig volleyskudd fra Vardy fra 30 meters hold.

— Tiårets beste scoring, skrev tidligere fotballspiller og nåværende programleder Gary Lineker på Twitter. Riktignok er han tidligere Leicester-spiller, men at målet var spektakulært er han ikke alene om å mene.

Bare minutter økte Vardy ledelsen med sitt 18. seriemål, og Leicester leder nå Premier League med tre poeng ned til Manchester City. Tottenham og Arsenal følger på de neste plassene, fem poeng bak serielederen.

Gode Mignolet-redninger

Det var Leicester som kom best i gang. Bare et drøyt minutt var spilt da Ryad Mahrez fikk skyte fra cirka 20 meter. Skuddet fra midtbanespilleren strøk stolpen til Liverpool-målet.

Det har gått tyngre for de røde fra Merseyside etter en god start under Jürgen Klopp. Etter åtte minutter fikk tyskeren mer å bryne seg. Jamie Vardy fant Shinji Okazaki i glimrende posisjon, men en glimrende redning fra Liverpool-keeper Simon Mignolet hindret 1-0.

Den belgiske målvakten måtte igjen i aksjon etter 35 minutter Ryad Mahrez fyrte av et skudd fra nærmere 30 meter. Avslutningen hadde retning mot det lengste krysset, men der lå Mignolet vannrett og sørget for at gjestene kunne gå til pause uten et innsluppet mål.

— Liverpool mangler ledere på banen. Det er ikke som da Gerrard var der, Alonso var der, Carragher var der, sa John Arne Riise i TV 2-studioet.

Vardy-dobbel avgjorde

Det var et mer opplagt Liverpool som inntok banen etter pause. To minutter var godt av den andre omgangen da de endelig spilte seg til en god sjanse. Fint kombinasjonsspill første til at Emre Can fikk prøve skuddlykken fra god posisjon, men tyskerens avslutning ble blokkert og gikk like utenfor.

Men etter et oppløftende åpningskvarter på den andre omgangen fikk Liverpool en kraftig kalddusj. Ryad Mahrez og Jamie Vardy har vært en dødelig kombinasjon denne sesongen. I kveld sørget de for en kandidat til årets mål i Premier League.

Mahrez mottok ballen dypt på egen banehalvdel, spilte en langpasning i bakrom til Vardy, før spisskometen fikk perfekt treff og banket en volley utagbart over Simon Mignolet.

— For å være ærlig, jeg hadde kikket, og han var langt fra linjen hele kvelden, sier Vardy selv om scoringen i et intervju vist på TV 2. ## - Vanskelig å score finere mål

- Kan det scores særlig bedre mål?

— Nei, det tror jeg ikke for å være ærlig, sa Vardy.

Og Vardy var ikke ferdig for kvelden. Etter 71 minutter fikk han muligheten igjen, gjorde ingen feil og økte til 2-0 med sin 18. seriescoring for sesongen.

Dermed ble det tre poeng for Leicester, mens Liverpool og Jürgen Klopps tunge periode i serien fortsetter.

Den tyske manageren var naturligvis skuffet etter en svak prestasjon, men som mange andre var han imponert over engelske Vardys praktfulle scoring.

— Det er fint å være på stadion hvor Jamie Vardy scorer månedens beste mål, men ikke når du er manager for det andre laget, sier han til engelsk presse.