— Jeg har kanskje gått litt under radaren, men det er bare greit. Det er fint å jobbe i fred, sier Julian Kristoffersen.

Alle med en viss interesse for fotball har hørt om Martin Ødegaard. Martin Samuelsen begynner også å bli et kjent navn for norske fans.

Men Julian Kristoffersen har du kanskje ikke hørt altfor mye om. Det kan fort komme til å endre seg.

Julian Kristoffersen, her fra en landskamp i 2014. Foto: Digitalsport

— Jeg scorer myeDenne uka ble Kristoffersen, opprinnelig fra Horten, kåret til årets unge spiller i FC København. En pris som tidligere er vunnet av spillere som Michael Laudrup (1981) og William Kvist (2003).

Det topper en vinter og vår hvor han først signerte en proffkontrakt med Ståle Solbakkens klubb, før han fikk debuten på A-laget mot Nordsjælland i slutten av mars.

— Det var en veldig stor ære å få den prisen, sier Kristoffersen.

— Det går veldig fint her. Jeg scorer mye mål, spesielt på juniorlaget. Så trener jeg ganske så fast med A-laget og føler jeg gjør sakene mine bra der, sier 18-åringen.

God kompis med Samuelsen

Kristoffersen er god kompis med Martin Samuelsen, unggutten som har tatt Fotball-England med storm med sin teknikk denne sesongen. De to deler alltid rom på landslagssamlinger, og har fulgt hverandre der helt siden starten.

— Gratulerer til Julian Kristoffersen som vant prisen som årets unge spiller i FC København. Stor, stor spiller med en enda større fremtid, var meldingen fra Samuelsen på Instagram.

— Hehe, jeg og Martin er gode kompiser vi. Det er veldig gøy å se at han lykkes. Det fortjener han, sier Kristoffersen.

Fikk ros av Solbakken

Fra sommeren av er han fast i A-stallen. Han kom til den danske klubben fra Ørn/Horten i 4. divisjon for tre år siden, og har siden den gang kombinert fotballen med skole.

Etter A-lagsdebuten for en knapp måned siden, fikk nordmannen ros av trener Ståle Solbakken.

— Julian er en super unggutt med god holdning, innstilling og klokskap. Han er en to meter høy spiss som kan bli veldig bra, sa Solbakken til TV 2 den gang.

Kristoffersen er selv strålende fornøyd med å ha 48-åringen som trener.

— Ståle er en veldig bra trener. Han er veldig flink med unge spillere, og så betyr det litt at han er norsk. Det gjør kommunikasjonen enklere, sier den norske 18-åringen, som selv ikke har troen på å være i troppen til helga når den danske storklubben møter Midtjylland til toppoppgjør.

FCK topper Superligaen i Danmark med sju poeng etter 26 spilte kamper. Tom Høgli er den andre nordmannen i København. Han sliter med spilletid under Ståle Solbakken, og har ikke spilt siden før vinterpausen.