For nå har Skiforbundet og Holmenkollen skifestival bestemt at rulleskirennet som er blitt arrangert på Aker Brygge fem år på rad, skal flyttes til Holmenkollen.

Det er nettopp der de to langrennsessene og dere samboere bor, noe som betyr at landslagsløperne kan rulle til start.

Konkurransen som vanligvis har samlet tusenvis av skuelystne langs kaia utenfor Rådhuset, blir sommerens høydepunkt i nasjonalarenaen. Lørdag 4. juni samles Norges beste og nest beste utøvere for å konkurrere i sprint, og rennet direktesendes på TV.

— Men hvorfor bytte fra dette populære rennet i byen til Holmenkollen?

— Utøverne ønsket å gå en lengre distanse, og vi ser også at det er miljøhensyn å ta. Vi får et sikrere arrangement, sier Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen skifestival.

Hun forteller at arrangøren ønsker å lage dette til en familiedag, der barn og unge slippes inn gratis.

Har løyper i verdensklasse

Rulleskiløypa, som ble åpnet for få år siden, mener Sæterøy er av verdensklasse.

Deler av denne løypa på fem-seks kilometer skal brukes, men først og fremst banen på indre del av arenaen. Det skal bli intimt, slik at barn og unge hyppig skal se utøverne .

— Det er første gang eliten kommer hit på sommerføre i et slikt renn, opplyser Sæterøy.

- Har dere lagt løpet dit slik at Bjørgen skal få kort vei?

— Nei, ler Sæterøy, men det er ingen tvil om at noen får kortere vei.

De aller beste kommer direkte fra samling på Sognefjellet, og dette rennet blir en del av samlingen.

Rulleskirennet har også samlet mange flere enn dem som er på landslaget, og ikke minst de som satser mer på rulleski.

Seertallene på TV har vært høye de siste årene, noe som viser at langrenn har et godt grep om publikum.

– Vi gleder oss til å invitere familier og andre opp til Kollen til sommerarrangementet vårt. Holmenkollen har lang tradisjon for å være arena også på sommerstid. Det blir mange morsomme aktiviteter for barnefamilier, i tillegg til konkurransene, sier Vestgren Sæterøy.

Lover å gjøre publikum fornøyd

Landslagssjef i langrenn, Vidar Løfshus, forteller at utøverne ser frem til å konkurrere i rulleskiløypene i nasjonalanlegget også om sommeren.

– Mange av utøverne har fantastiske minner fra Holmenkollen, og mange av våre har levert kjempeprestasjoner her. Holmenkollen blir en flott ramme for dette rennet, og løypene er tøffe.

– Da blir det ekstra gøy å gå. Vi håper publikum legger lørdagsettermiddagen til Kollen 4. juni, og vi skal gjøre vårt for at publikum skal bli fornøyd, sier Løfshus.