TRONDHEIM (adressa.no): — Vi fikk nyheten om at Tomas ikke fikk fortsette på landslaget i går og vi ser med stor interesse på det. Tomas er absolutt en fin type og vi har veldig gode erfaringer med den familien allerede, sier Bjørn Takle Friis til Adresseavisen.

Han er kommunikasjonsdirektør i Coop, som har vært hovedsponsor for Petter Northug siden skistjernen brøt med landslaget våren 2013. Mandag ble det kjent at Tomas Northug vrakes fra sprintlandslaget. Han skal derfor satse mot Lahti-VM neste sesong i tett samarbeid med storebror Petter.

Finansieringen av opplegget er fortsatt ikke avklart, men slik det ser ut nå vil ikke Tomas Northug lide noen økonomisk nød.

— Utenkelig å gå ut nå

— Det virker som finansieringen skal ordne seg, uttalte han til Adresseavisen mandag.

— Det er klart det fremstår som interessant. Da vi så at Tomas var ledig, så ble det vekket en interesse hos oss, sier Takle Friis.

Også toppsjef Kjetil Reinsberg i Eiendomsmegler 1 Midt Norge, som allerede sponser Northug-brødrene, er villig til å bidra for at Tomas Northug skal få best mulig sjanser til å lykkes neste sesong.

— Sponsorens viktigste oppgave er å være tilstede når slike ting oppstår. Det er utenkelig for oss å gå ut nå. Han har mer motivasjon enn noensinne. Vi skal følge Tomas til startstreken i Lahti, sier Reinsberg til Adresseavisen.

Ga støtte etter skandalen

Han var den første lederen for en av Petter Northugs store sponsorer som valgte å støtte ham etter fylleskandalen i mai 2014. — Det er i situasjoner som dette man trenger sponsorer. Det kan godt skje at vi kommer til å hjelpe Tomas litt mer i år enn sist sesong, sier Reinsberg.

Han har foreløpig ikke vært i kontakt med Coop, men regner med de to store Northug-sponsorene kommer til å ta en prat i løpet av den nærmeste tiden.

— Tomas var sannsynligvis i tidenes form før sesongen startet. Så ble han syk. Det ville ha vært veldig synd hvis han ikke hadde klart å finne motivasjon til fortsatt satsing. Nå merker jeg at det gnistrer skikkelig av ham. Jeg tror vi vil se ham på startstreken i Lahti, sier Reinsberg.

Ny toårsavtale

Petter Northug tok et knallhardt oppgjør med landslagsledelsen etter at broren ble vraket. Eiendomsmegler 1-sjefen vil ikke si så mye om akkurat det.

— Jeg har ingen kunnskap om det, jeg er bare opptatt av å støtte Tomas, sier Reinsberg.

Coop har opsjon på en ny toårsavtale med Petter Northug. Ifølge Bjørn Takle Friis er partene i dialog.

— Vi har kommet ganske langt og regner med det vil være i boks relativt snart.