Martin Samuelsen fikk sin første U21-landskamp mot Nederland tidligere denne uken. Martin Samuelsen fikk sin første U21-landskamp mot Nederland tidligere denne uken. Foto: NTB scanpix

Spår stjernefremtid for Martin Samuelsen: – Han har fantastiske holdninger

Det norske stortalentet roses opp i skyene.

I siste utgave av West Ham-supportermagasinet Blowing Bubbles blir Martin Samuelsen spådd en stor fremtid i Premier League.

Jack Collison har i løpet av karrièren spilt for West Ham, Ipswich og Peterborough, før han ble tvunget til å legge opp på grunn av skadeproblemer i februar i år.

  • Hvem av de norske stortalentene har du mest troen på? Stem nederst i saken!
BOM OG STORSPILL: Martin Samuelsen bommet på straffe da Peterborough røk ut av FA-cupen mot West Bromwich. Resten av kampen var han for øvrig i praktslag og ble kåret til banens beste. Foto: Reuters

27-åringen var en del av Peterborough-stallen da Samuelsen kom på lån fra West Ham i januar, og nå er han trener for klubbens U21-lag. Collison har dermed sett den norske U21-landslagsspilleren jevnlig på trening og i kamp.Og han er imponert over det han har fått se.

– Jeg husker at da han kom på Peterborough-trening ... Vi så med én gang hvilken god spiller han er. Balansen, fotarbeidet, måten han passerer spillere på, det er bare utrolig, sier Collison til Blowing Bubbles.

– Gjennom årene har jeg vært borti spillere som gjør sånt på trening, men Martin har gått ut på banen og spilt noen skikkelig gode kamper.

Etter sesongen vender Samuelsen tilbake til London og West Ham, der han blir en del av førstelagstroppen i sesongoppkjøringen. Gjør han det bra da, er mulighetene gode for at han får debuten i Premier League neste sesong.

Jack Collison (t.v) spilte totalt 121 kamper for West Ham fra 2007 til og med 2014. Foto: Ap

– Han har fantastiske holdningerJack Collison tror den norske 18-åringen har alt som skal til for å bli en Premier League-spiller.

– Jeg ser ingen grunn til at han ikke skal nå toppen av britisk fotball. Han er 18 år gammel. Jeg tror han har en stor fremtid foran seg. Han er ikke bare en bra spiller, han har også fantastiske holdninger. Han jobber hardt og ønsker å spille fotball hver dag, sier Collison — og fortsetter:

– Martin kom fort inn i gruppen i Peterborough. Det er alltid tøft å komme på lån til en ny klubb når man er så ung, men han er en fin fyr, folk liker ham og alle ønsker at han skal lykkes ettersom han er en ålreit type, mener 27-åringen.

Martin Samuelsen fikk mye spilletid for West Hams førstelag i oppkjøringen til årets sesong. Etter sesongen vender han tilbake til London-klubben fra Peterborough. Foto: Digitalsport

Samuelsen har så langt denne sesongen spilt 18 kamper for Peterborough, derav ni fra start. Og han har scoret to mål.Det var riktignok mot West Bromwich i FA-cupen at han virkelig presenterte seg for det engelske fotballpublikummet. 18-åringen storspilte mot Premier League-laget og ble i etterkant skrytt opp i skyene.

Håper han får sjansen i Premier League

– Mot West Bromwich i FA-cupen viste han resten av verden hvem han er. For en prestasjon det var; han leverte varene på den store scenen mot Premier League-motstand, sier Jack Collison.

Hovedpersonen selv håper at han kan få muligheten til å vise seg frem i Premier League fra og med neste sesong. I et intervju med Aftenposten tidligere i mars, sa han følgende om fremtidsplanene:

– Etter sesongen drar jeg tilbake til West Ham og blir en del av førstelagstroppen i oppkjøringen til neste sesong. Jeg har troen på at jeg kan gjøre det bra da og etablere meg som en del av A-troppen. Kvalifiserer vi oss for Europa League eller Champions League, blir det så mange kamper i løpet av sesongen, at da blir jeg nok uansett, sier Samuelsen.

PS! Mandag kveld klokken 20.30 spiller Norges U21-landslag mot Spania på Condomina stadion i Murcia.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport:

Vis fakta ↓
Martin Samuelsen