Evalueringsrapporten etter EM-kvalikfiaskoen for landslaget får ingen utenfor den indre krets se.

— Den vil ikke bli offentliggjort, slo Terje Svendsen fast.

Men den ferske fotballpresident Terje Svendsen bedyrer at Norges Fotballforbund skal bli mer åpen og gjennomsiktig enn det har vært. Onsdag hadde styret i forbundet møte, og torsdag møtte fotballpresident Svendsen og generalsekretær Kjetil Siem media til frokostmøte. Dette er et nytt tiltak som skal være en del av den nye åpenhetskulturen i NFF.

  • Les også om samme tema:

Evalueringsrapport forblir hemmelig

Her ble detaljerte reiseregninger for Kjetil Siem lagt frem og her ble det orientert om hvilke saker som styret hadde diskutert dagen i forveien. Ett av punktene på dagsorden til fotballstyret var evalueringsrapporten som ble utarbeidet etter fjorårets sesong for A-landslaget.

Evalueringen etter landslagets kvalikfiasko i fjor blir ikke offentliggjort. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix

Landslaget hadde et budsjett på flere titalls millioner kroner, men nådde ikke målet om å kvalifisere seg til EM i Frankrike denne sommeren.Aftenposten spurte på pressekonferansen om det var mulig å få se denne evalueringsrapporten. Vi fikk blankt nei på det.

— Evalueringsrapporten må regnes som et personalmessig forhold. Den består av en del personopplysninger som vi ikke ønsker offentlig. Vi er her inne på personalmessige forhold som er taushetsbelagt, forklarte president Svendsen.

Da Dagbladet ba om utdyping på begrunnelsen for at denne rapporten ikke skulle være offentlig, fikk de omtrent samme svaret. Det ble også opplyst om at hovedtrekkene i denne rapporten var offentliggjort i artikler på fotballforbundets egne hjemmesider.

Siems reiseregninger

Det har vært mye snakk om reiseregningene til generalsekretær Kjetil Siem både i mediene og på fotballforbundets ting i slutten av februar.

Disse reiseregningene er nå lagt frem i detalj og spesifisert på hvor mye han har brukt og hvordan pengene er brukt.

Fotballpresidenten har ingen store innvendinger til hvordan Siem har brukt nesten en halv million kroner på reiser i fjor.

— Forrige år var dyrt og vi reiser ikke for at vi skal kose oss på tur. Vi reiser for å oppnå noe og alle reiser har vært for å oppnå noe på for NFF, slår Svendsen fast.

  • Mer om bråket om åpenhet i norsk idrett