Kjell Jonevret er klar på at kveldens seriepremiere nok ikke blir en kamp preget av mye finspill. Men lover samtidig at Viking-spillerne ikke skal ligge tilbake for Mjøndalens energi og spirit.

— Nå har vi bak oss en veldig god treningsuke på kunstgrasbanen her på Hinna, og mener således at vi er veldig klare for å møte opprykkslaget på deres gode kunstgrasbane. Men det er ingen tvil om at det er mye nerver ute og går når det drar seg til som i ettermiddag, sier han.

Han legger ikke skjul på at uken før Start-kampen for en uke siden var så som så i forhold til treninger. Noe som mange spillere på ulike landslag var en sterkt medvirkende årsak til.

Spillerne har sprudlet

— Vi har fått spillerne tilbake i trening her hjemme, og jeg må si at det har vært kjekt å gå hjem fra treningene i det siste. Det har nemlig sprudlet av spillerne på hver eneste økt, forklarer Jonevret.

Men han er snar med å legge til at det er stor forskjell på trening og kamper, og han vil ikke love noe resultat før morgendagens kamp.

— Det jeg kan si at våre spillere nå er skikkelig på hugget og virkelig sultne på å kjempe om seriepoeng. Og da er i alle fall utgangspunktet veldig bra, understreker han.

Hoseth uaktuell

Denne uken har Magne Hoseth ikke vært med på Vikings treninger, og han er heller ikke med i troppen til kveldens kamp. Det har Kjell Jonevret en grei forklaring på.

— Han har vært syk den siste uken, og all den tid han slet med mageproblemer har vi ikke latt han delta på treningene rett og slet av redsel for at andre skulle få samme problem, sier han.

Samtidig sier Jonevret at om det hadde vært tvingende nødvendig, så hadde det ikke vært noe problem å ta inn Hoseth i troppen til denne kampen.

Litt smårusk på siste trening

— All den tid hele troppen (minus Anthony Soraes) er klare for kamp, så trenger vi ikke å gå på akkord med helsen til Hoseth. Vi hadde litt smårusk på et par spillere på gårsdagens trening, men alt tyder på at alle nå er «fit for fight», forklarer han.

Som slett ikke legger skjul på at han gleder seg stort til å komme i gang med de kampene som virkelig betyr noe denne sesongen.

— Jeg kjenner pirringen i kroppen allerede og ser med stor glede fram til dagens kamp. Det er herlig å gå inn i en kamp hvor jeg føler hele troppen er så trimmet som den er nå, sier en optimistisk Jonevret.

Viking (4-4-2): Iven Austbø – Andre Danielsen, Indridi Sigurdsson, Karol Mets, Kristoffer Haugen - Samuel Adegbenro, Björn Daniel Sverirsson, Joackim Jørgensen, Yann-Erik de Lanlay – Veton Berisha, Jon Dadi Bödvarsson.