Rosenborgs Europa League-eventyr er over for denne gang, etter gårsdagens 1-1-kamp mot St. Etienne på Lerkendal. Samtidig sikret det ene poenget at det franske laget er videre fra gruppespillet.

Noen hundretalls bortesupportere hadde tatt turen til Trondheim, og de lagde mye liv på borteseksjonen på Lerkendal. Kanskje for mye liv.

Da publikum hadde forlatt stadion i går kveld kunne man tydelig se at mange av de røde setene på bortetribunen var blitt ødelagt.

St. Etiennes sikkerhetssjef ble ikke overrasket

Tove Moe Dyrhaug, her sammen med RBK-trener Kåre Ingebrigtsen, har opplevd maken til St. Etienne-fansens rasering av bortetribunen. Foto: MORTEN ANTONSEN

– De ødela 68 seter, forteller daglig leder og arrangementssjef i RBK, Tove Moe Dyrhaug.RBK-supporterne i Kjernen viste storsinn da de mintes ofrene for terroren i Paris med et stort banner med teksten «Vos larmes sont nos larmes», som oversatt til norsk betyr det «Deres tårer er våre tårer».

St. Etienne takket RBK-fansen på Twitter. Oppførselen fra de tilreisende supporterne stor riktignok ikke i stil. 68 seter må nå byttes ut på Lerkendal.

– Det er heldigvis ikke normalt at sånne ting skjer. Lignende ting har skjedd med norske lags supportere også, men så voldsomme ødeleggelser har vi ikke vært borti før, forteller Dyrhaug.

Dyrhaug: — Vil koste mange hundre tusen

RBK-lederen anslår at kostnadene vil bli noen hundre tusen. Den regningen blir sendt til Frankrike.

– Vi har et godt samarbeid med St. Etienne og klubbens sikkerhetssjef. Han satt sammen med oss under kampen. Han var ikke overrasket over at dette skjedde, det virket ikke som om det var uvanlig. Så han ga uttrykk for at her var det bare å sende fakturaen til St. Etienne.

– Kan du si noe om hvor mye dette vil koste?

– Det er ganske dyrt, så det må vi bare få oversikt over, men at det koster noen hundre tusen, det gjør det, sier Tove Moe Dyrhaug.

UEFA-delegaten som overvar kampen har tatt bilder av ødeleggelsene og kommer til å ha det med i sin rapport fra kampen.

– Det var greit at det var årets siste hjemmekamp, men vi må uansett kjøpe inn nye seter. Vi regner med at St. Etienne betaler regningen til slutt, sier RBKs daglige leder.