Rosenborg-St. Etienne 1-1

Det så ut som at Rosenborgs drøm om avansement skulle få leve to uker til, da Rosenborg ledet 1-0 etter scoring av Alexander Søderlund. Men i andre omgang felte Ole Selnøs på unødvendig vis en St. Etienne-spiller inne i egen 16-meter, og på straffen var Nolan Roux sikker. Dermed endte det 1-1 mellom RBK og Saint-Etienne og seriemesterne kan ikke gå videre fra sin gruppe.

Kjetil Kroksæter kommenterer:

Ting kunne sett helt annerledes ut hvis RBK hadde fått en straffe selv like før. Et skudd fra Alexander Ågnes Konradsen ble reddet på strek av venstreback Benoit Assou-Ekotto, men reprisene viste at han reddet med hånda. Dermed burde han blitt utvist og RBK skulle fått mulighet fra ellevemeteren.

Se videorekasjoner fra kampen

Kjempesjanse til RBK

St. Etienne satt Rosenborg under kraftig press i åpningen og et skummelt balltap av Jonas Svensson i eget forsvar, ga Kevin Monnet-Paquet ballen i farlig posisjon før det var spilt tre minutter. Kanten skar inn fra venstrekanten, men Rosenborg fikk ryddet opp før det ble avslutning ut av det.

På tross av at franskmennenes press fortsatt, kom Rosenborg seg mer til hektene etter hvert. Jørgen Skjelvik kom på et bra raid etter tolv minutter, før innlegg mot Alexander Søderlund ble for høyt, før Tobias Mikkelsen prøvde seg med et svakt skudd fra 20 meter like etterpå. Ordentlig farlig ble det imidlertid ikke før Ole Selnæs ladet skuddfoten etter 20 minutter, men da ble til gjengjeld en gigantisk sjanse. Rosenborg fylte på i feltet på et innlegg fra venstre, men St. Etienne fikk klarert. Klareringa gikk bare ut til returrommet, der Selnæs klinket til og traff stolpen etter at ballen byttet retning i en forsvarer.

Iskald Søderlund-scoring

Lerkendal-publikummet jublet for tidlig, og på den påfølgende corneren skjedde det igjen. Holmar Örn Eyjolfsson steg til værs på første stolpe og styrte headingen mot lengste, men der sto en forsvarer og reddet på strek.

Kampen roet seg mer utover i omgangen. Johan Lædre Bjørdal hadde et godt langskudd som traff nettveggen ti minutter før pause, før det litt ut av det blå ble scoring etter 40 minutter. Selnæs slo en lang pasning opp mot Pål André Helland som tapte hodeduellen mot en forsvarer. Likevel landet ballen rett i bena på Søderlund, som fra ti meter bredsidet inn 1-0 på volley.

St. Etienne ropte på straffe

Rosenborg tok styringen fra start etter hvilen og Mikkelsen hadde et halvgodt skudd rett på keeper før det var spilt fem minutter av andre omgang. St. Etienne var også farlig frempå og kom nære på et kunstangrep like etter. En pasning ble slått i bakrom til Romain Homouma, som på lekkert vis la ut igjen til Nolan Roux. Spissen smalt til fra 16-meter, men keepervikar Alexander Lund Hansen fikk en hånd på ballen og hindret utligning.

RBK fortsatte overtaket og kom til et par langskudd, før hele St. Etienne ropte på straffe 25 minutter før slutt. Et innlegg ble slått inn i feltet fra venstre og Jørgen Skjelvik dyttet Roux overende. Gjestene protesterte vilt, men dommeren vinket spillet videre. Sannsynligvis ble Skjelvik reddet av at innlegget var altfor høyt og at Roux aldri ville hatt mulighet til å nå ballen uansett.

Ny straffesituasjon

Etter straffesituasjonen presset St. Etienne stadig høyere i banen, men det var RBK som fikk en kjempemulighet til å gå opp i 2-0. Jensen slo inn en corner fra venstre og etter litt klabb og babb og en keeper på halvdistanse, ramlet ballen ned til Anders Ågnes Konradsen. Midtbanespilleren fikk skutt mot mål, men der reddet Benoit Assou-Ekotto på streken.

RBK-spillerne mente venstrebacken blokkerte med armen, men nok en gang lot dommeren spillet gå. Reprisene viste også at RBK-spillerne hadde en god sak, i og med at ballen gikk knallhardt i armen på Assou-Ekotto.

Klønete felling av Selnæs

I motsatt enda var St. Etienne nære utligning etter 78 minutter, da Monnet-Paquet skjøt fra 20 meter. Skuddet hadde god retning mot krysset, men der var Lund Hansen raskt oppe og slo til corner med en kjemperedning.

St. Etienne trenge imidlertid ikke vente lenge på utligningen. Minuttet senere felte Selnæs Hamouma på klønete vis da vingen var på vei ut av feltet og da dømte dommeren til slutt straffe. Den tok Roux og bredsidet inn 1-1 i Lund Hansens venstre hjørne.

Rosenborg prøvde seg på en siste sluttspurt for å jakte vinnermålet, men klarte aldri å true Ruffier mellom stengene og det ebbet ut i 1-1. Dermed kan RBK i beste fall bli nummer tre i sin gruppe og det siste lille håpet om avansement er ute.