Jonas Svensson har med unntak av borteoppgjøret mot Strømsgodset i oktober, vært på banen i alt av kamper denne sesongen. 1-1-kampen mot St. Etienne var hans 49. opptreden i år og han har dermed klubbrekorden for flest kamper i løpet av en sesong. Daniel Örlund hadde den tidligere rekorden med 48. — Jeg må være godt trent i hvert fall, også er det en fordel at jeg er den eneste naturlige høyrebacken. Da må man ta kampene tidlig i europakvalifiseringen og i cupen, men det synes jeg bare er artig, sier Svensson til adressa.no.

Trønderen tenker også på at det ikke er negativt med tanke på mulig spill i utlandet i fremtiden.

— Det er et godt tegn at man holder så mange kamper og hvis man skal ut i det store Europa en gang, så er det mye kamper og tøffe tak der også, så det er en styrke selvfølgelig, sier Svensson.

Må slutte å gi bort mål

Rekordkampen ble imidlertid ingen god opplvelse for høyrebacken. Rosenborg hadde marginene mot seg og nok en gang mistet de seieren mot St. Etienne etter å ha fått straffespark i mot i andre omgang. 1-1-resultatet gjør at det siste håpet om avansement også er borte.

— Det er kjedelig som bare det. Vi må lære av det og det har vært en gjenganger i det siste, men jeg håper vi har fått nok erfaring til at vi kan bite fra oss neste år. Da er den en Champions League-kvalikk vi er ekstremt sugen på å ta og det skal være mulig, men da kan vi ikke ha mange slike kamper der vi gir bort mål, sier han.

Bedre forberedt neste år

Han synes det er bittert at fire poeng har røket i de to oppgjørene mot St. Etienne på grunn av straffer imot, og dermed ødelagt spenningen inn mot siste kamp mot Dnipro 10. desember. Han finner trøst i at Rosenborg har vist at de har vært på høyde med gruppemotstanderne og vel så det.

— Det hadde vært verre om vi tapte 5-0 og ble rundspilt, så vi tar det med oss til neste år. Det handler om å få gode opplevelser i Europa, fordi vi har ikke spilt mange europeiske kamper tidligere. Man må kjenne at man duger, for en ting er om Kåre (Ingebrigtsen) sier at vi skal ha troen på at vi er gode nok, men vi må føle det selv. Det må komme innenfra. Det følte vi på nå, så da er vi bedre forberedt for mesterligakvalikken, sier han.