Mattias Nørstebøs agent tror at det finnes klubber i NHL som vil vise interesse etter det 19-åringen har prestert i hockey-VM i Tsjekkia.

Trønderen og SHL-spilleren i Brynäs har spilt alle Norges fire kamper så langt i mesterskapet, og onsdag scoret han to av målene da Norge slo Tsjekkia 3-2.

I tillegg til de vante og rutinerte er det Nørstebø av den yngre garde som har vist seg mest fram av de norske under kampene i Ostrava.

— Det tror jeg absolutt, men dette gamet vil alltid være usikkert, sier Nørstebøs agent Tommy Öström til NTB.

Har kontroll

Agenten nevner at Nørstebø har sine utfordringer siden han til back å være er såpass lav.

— Alle vet hvem han er, og så handler det om hans høyde (1,79) og hans fysiske kapasitet. Det at du er en såpass liten back kan være et hinder, men så finnes det også en rekke backer i NHL som er mindre enn ham og gode. Han kan være svært interessant om han fortsetter sin fysiske utvikling. Det er sikkert en 35-40 talentspeidere i Sverige med kontakter inn mot NHL, og flere av disse har sett Mattias spille ofte. De har veldig god kontroll på ham, forteller Öström.

Stor

Öström tror at Nørstebø kan bli en fantastisk spiller på sikt.

— Jeg vil ikke kalle ham en «late bloomer», men han er en spiller som bevisst har tatt steg for steg. Det mest interessante med ham utenom hans åpenbare talent, er hans ro og tålmodighet. Han har hele tiden tatt steg for steg, og i dagens hockeyverden er det unikt. Det er mange som har det alt for travelt med å komme seg til de største ligaene, men Mattias har aldri hatt det travelt.

— Han gjorde sine saker bra da han var i Mora, og han har gjort det bra i Brynäs. Akkurat nå tenker han på hva han kan gjøre hver dag i Brynäs for å bli bedre. Han vet at det er den jobben han legger ned der som kan dra han videre i karrieren, avslutter Öström.

(©NTB)