Gladmelding til ishockeyelskerne: MAX gjør helomvending og viser Norge – Slovenia fredag på vanlig TV. Opprinnelig skulle kampen kun gått på kanalens nettplattform Dplay med en betalingsløsning.

— Vi har vært nødt til å kaste oss om her på morgenkvisten for å få dette til, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu i Discovery Norge til Aftenposten. Men grunnen er ikke at man skal tilfredsstille et krav fra de ishockeyinteresserte:

Mattias Nørstebø (i midten) jubler sammen med Mathis Olimb (f.v.), Jonas Holøs, Andreas Martinsen og Patrick Thoresen etter å ha scoret Norges tredje mål under VM-kampen i ishockey mellom Slovakia og Norge i Cez Arena i Ostrava onsdag kveld. Foto: NTB scanpix

— Vi har tidlig kommunisert at vi skulle sende fredagens kamp på Dplay fordi vi ønsket å teste dette. Det er dyrt å kjøpe rettigheter, og vi har klargjort med både Norges ishockeyforbund og rettighetsselger Infront at vi ønsket dette, forteller Aalbu. - Men i går ble det publisert en sak fra oss som opprinnelig ble laget i 2013 der jeg er sitert på at alle kampene skal vises på MAX. Jeg skjønner ikke helt hvorfor den ble publisert igjen i går, men vi må nesten stå for det som står i den. Derfor blir alle Norges kamper vist på vanlig TV, fortsetter han.

Interessen for det norske ishockeylandslaget økte nok flere hakk etter at laget onsdag kveld slo til med en overraskende 3-2-seier over Slovakia.

Dermed lever håpet om en kvartfinale fremdeles. Men da må nyopprykkede Slovenia - som i skrivende stund står med null poeng – beseires fredag.

Kampstart er kl. 16.15.