Her trøster Kjell Jonevret Viking-spiss Jon Dadi Bödvarsson, et bilde som er beskrivende for hvor stor nedturen var for Viking. Foto: Pål Christensen

Det var mange trøtte ansikt og langt mellom smilene da Viking-spillerne tuslet ut av garderoben og mot treningsfeltet litt over klokken 11 fredag formiddag.— Jeg sovnet til slutt, men det tok sin tid. Jeg hadde det tungt selv, men det var også mange som trengte trøst, sier trener Kjell Jonevret til Aftenbladet.

Den som trengte det aller mest var Jon Dadi Bödvarsson. Han brast i gråt da sluttsignalet gikk og drømmen om cupfinale ble knust. Bildet av Jonevret som omfavner sin islandske spiss i minuttene etter kampslutt var betegnende for hvordan Stavanger og Viking opplevde 0-1-tapet mot Sarpsborg i semifinalen.

— Følelsene ble bare for sterke. Jeg klarte ikke å holde det inne. Skuffelsen var for stor, sier Bödvarsson.

Snakket ut med familien

I timene etter kampen snakket han med familien og sine nærmeste om det tunge tapet. Det hjalp noe, men de vonde følelsene satt fortsatt godt i dagen derpå.

— Det ville betydd så mye for byen, for fansen, for folkene her. Vi ville så gjerne gi Stavanger en cupfinale. Dessverre gikk det ikke, sier han.

For Kjell Jonevret og trenerteamet handler det nå om å gjøre en meget skuffet Viking-tropp klar til bortekampen mot Rosenborg søndag kveld. 120 minutters slit i beina er utfordrende nok. Men det mentale er trolig enda viktigere.

— Det kan gå til h******, men det kan gå bra også. Jeg tror det blir fint å reise til Trondheim nå. Det blir bra å spille så fort som mulig mot et lag som alle tror skal slå oss. Alle kommer til å tro at vi er kjørte etter tapet i cupen og at det er typisk Viking å tape når det gjelder. Men Davy Wathne og de andre får si akkurat det de vil. Jeg tror på laget mitt. Jeg tror vi kan reise oss etter dette, sier Jonevret.

Tok ikke finalen på forskudd

Han understreker at det ikke kom som noe sjokk på Viking å tape semifinalen.

— Men vi var fornøyde med semifinaletrekningen. Alternativet ville vært å møte Rosenborg eller Stabæk, som ligger på første- og andreplass. Det er ingen i Viking som har tatt en cupfinale på forskudd. Vi visste at det ville bli tøft, cupsemifinaler er alltid det. Derfor blir helt feil å diskutere slike ting. Sarpsborg gjorde det vanskelig for oss og spilte en god bortekamp. Nå skal vi fordøye skuffelsen. Om noen dager har vi glemt dette, sier Kjell Jonevret.