Nok en gang var det en magisk kveld på Viking stadion, men dette var ikke kvelden som skulle få en lykkelig slutt. Det skyldtes en blanding av et Viking-lag som virket litt preget av stundens alvor og et Sarpsborg 08-lag som leverte en sterk prestasjon på bortebane.

Sarpsborg jobbet knallhardt i 120 minutter, presset, løp og jaget. Amin Askar klarte i lange perioder å temme Adegbenro på kanten.

Mangler erfaring

Store deler av ordinær tid handlet om et Sarpsborg-lag som nektet Viking å spille fotball. Viking på sin side klarte ikke å knekke taktikken til østfoldingene. Kampen skrek etter mer tempo, mer energi fra hjemmelaget. Vi savnet også en kreativ kraft sentralt på banen. Kanskje hadde det vært riktig å starte med Thioune?

foto
BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Viking har ikke erfaring med å spille slike viktige kamper. Jeg tror det betyr noe. Nervøsiteten gjør at spillerne binder seg. Det blir tenkt for mye på konsekvensene.Den eneste løsningen på dette er at spillerne våre må trene mer på å spille nettopp viktige kamper. Denne høsten kan forhåpentligvis gi laget den treningen.

Hadde ikke flaksen med oss

Samtidig var dette også kampen der lykkens gudinne hadde tatt ferie. Det ville seg rett og slett ikke for Viking. Tenk på disse øyeblikkene som kunne snudd frustrasjon til ekstase:

  • Kiefer Moore som header rett utenfor like før ordinær tid. Der og da kunne engelskmannen blitt en mørkeblå legende.

  • Adegbenros volley som smalt i stolpen. Bare noen bittesmå centimetere fra at stadion ville eksplodert i glede.

  • Headingen til Anthony Soares som har kurs mot krysset, men som reddes med et tigersprang fra Sarpsborgs vikar-keeper.

Det blir ingen cupfinale. Byens oppvoksende generasjon må vente litt til på at Viking skal vinne noe.

Det eneste klubben nå kan gjøre er å bruke smerten som bensin. Sesongen er ikke over. Jeg håper Kjelle, Burchnall og spillerne får fyr på bålet raskt som bare pokker. Den aller beste medisinen mot dette ufattelig sure tapet er at Viking drar til Lerkendal og jekker ned de kjepphøye trønderne.

Hva mener du? Hvorfor tapte vi denne kampen? Tror du Viking kan reise seg allerede på søndag?