Stavanger (Aftenbladet): — Vi er fryktelig skuffet alle sammen. Sarpsborg hadde 10 minutter av kampen. Det beste laget vant ikke, sier Ian Burchnall som var den første som kom ut av Viking-garderoben etter 0-1-tapet i semifinalen på hjemmebane.

Alt var rigget til fest på Vikings stadion. 13.000 feststemte tilskuere så fram til en kveld hvor de endelig skulle få en ny tur til cupfinalen i Oslo.

Lar seg ikke påvirke

I stedet endte det med tap og en skuffelse av de sjeldne for fansen. Det sto 0-0 etter ordinær tid etter to sjansefattige omganger.

— Vi skapte nok sjanser til å score, men vi har ikke tid til å være skuffet så lenge. Det er mye igjen av sesongen, vi har masse å spille for, sier Burchnall.

-Tror du spillerne kan bli påvirket av tapet i innspurten i serien?

— Nei, det tror jeg ikke. De er både sterke og sultne, svarer Burchnall.

Viking kom aldri opp på maksnivå eller noe i nærheten mot Sarpsborg. De grønnkledde var disiplinerte og ventet på sin sjanse. Den kom på et innkast som ble stusset videre i feltet.

Bakke uenig

Patrick Mortensen dukket opp og stanget inn det avgjørende målet åtte minutter ut i første ekstraomgang.

- Ian Burchnall mener det beste laget ikke vant, hva sier du til det, Sarpsborg-trener Geir Bakke?

— Jeg er ikke enig det. Dersom Viking var så gode burde de vel scoret på oss, svarer Bakke overfor Aftenbladet.

- Hvorfor vinner dere?

— Det var en kamp som kunne bikket begge veier. Jeg er ikke overrasket over at vi slår Viking, det var planen, sier Sarpsborg-treneren.

Viking kan fortsatt klare europacup neste sesong. Dersom RBK vinner både serien og cupfinalen, får laget på fjerdeplass i serien også e-cup.

Kjell Jonevret vet det godt, men det var en fattig trøst torsdag kveld.

- Er du skuffet over at dere ikke kommer opp på et høyere nivå mot Sarpsborg foran 13.000 tilskuere?

— Sarpsborg var gode og gjorde det vanskelig for oss. Men det så litt nervøst ut fra vår side. Vi er like skuffede som alle andre. Men vi gjorde alt vi kunne og sto på i 120 minutter. Dette var bare ikke dagen, svarer Jonevret.