Billettene med SAS la han ut grytidlig fredag etter å ha gått skuffet hjem fra Viking stadion kvelden før.

— Vi snakket jo om drømmetrekning. Jeg trodde Viking skulle klare å slå Sarpsborg 08 på hjemmebanen, men Viking sviktet igjen da det gjaldt som mest, akkurat som mot Strømsgodset. Når det er sagt er de ikke alltid like lett å spille mot lag som Sarpsborg, og jeg er egentlig imponert over laget denne sesongen. Vi har fortsatt sølvsjanser i serien, sier Thorkelsen fra Tasta, som skulle reise med en kamerat til Oslo.

Trofast

Sammen har de gått på en Stadion i en årrekke.

— Jeg har hatt sesongkort så lenge jeg kan huske. Gikk med far da jeg var liten, og jeg hadde virkelig sett fram til en cupfinalehelg, sier Thorkelsen, som håper han blir kvitt de to billettene for 3000 kroner. Han betalte mer for dem enn det han nå selger dem for.

— Vi får se. Akkurat nå ser jeg at SAS selger billettene på disse klokkeslettene for 6000, så jeg har et håp, sier han.

Han er ikke alene om å ha tatt sjansen på et avansement. Også Tor Stian Kjøllesdal, som prøvde seg i Viking i 2003 uten å slippe til i seriekamper, melder om ledige billetter. "Noen som trenger en flybillett til Oslo i november? Kan skaffe hotellrom også...", skriver han på Twitter.

Ikke billigere hos selskapene

Søk på flyselskapenes bestillingssider tyder imidlertid ikke på noe prisras etter Vikings fallitt i cupen. På Norwegian er prisen omtrent den samme for en Oslo-tur cupfinalehelgen fredag formiddag som den var onsdag kveld.