Rynket på nesen: Kåre Ingebrigtsen , sammen med Erik Hoftun og keepertrener Jørn Jamtfall. Rynket på nesen: Kåre Ingebrigtsen , sammen med Erik Hoftun og keepertrener Jørn Jamtfall. Foto: Anders Hoven, Digitalsport.

Bruttern: - Rotete. Upresist. Oppkavet. Og dårlig

Bruttern ser ikke noe poeng i å pakke inn RBKs "svakeste kamp i 2016".

TRONDHEIM (adressa.no), RBK – Shaktyor 0-0: — Dette var ikke noe å applaudere. Planen var å ha tempo i lengderetning når sjansene bød seg, og ellers være tålmodig etter å finne åpningene. Vi ønsket også å mørne dem, og skulle ikke ha det travelt med å få den første goalen. Spilte vi slik vi ønsket, ville målene komme.

— I stedet ble det rotete og fryktelig upresist. Vi spilte en dårlig kamp, sier Kåre Ingebrigtsen til adressa.no

Skapte to sjanser

Han gir spillerne "godkjent", Ingebrigtsen, etter å ha spilt 90 minutter uten å slippe til en eneste kvalifisert målsjanse imot.

Men mot et ganske så ordinært hviterussisk lag, som ikke virket veldig interesserte i å angripe så hardt, heller, og som tapte 2-0 for Strømsgodset tidligere i uka, ønsket RBK-treneren å dra fra Spania med en seier til i bagasjen.

Bruttern byttet bevisst sju mann fra Rostov-kampen i forrige uke (1-0), for å gi nye folk sjansen til å vise seg skikkelig fram en gang til.

Men var uansett skuffet etter å ha skapt kun to målsjanser på 90 minutter under den spanske solen:

— Det var plass til å spille fotball utpå der, selv om de tidvis spilte ganske grisete. Hviterusserne kom med strake føtter, og taklet tidvis i hytt og vær, men vi burde likevel ha prestert bedre. Det som skuffer meg mest er at spillet vårt ble så oppkavet. Vi kunne ha vært tålmodig og slitt dem ut. I stedet ble vi stresset, sier han.

Tre mål på fire siste

— Dere startet med masse mål mot Byåsen og Kristiansund. Nå har dere tre scoringer på de fire siste kampene…

— Jeg er ikke bekymret over det. Man må huske på at FC København (1-2) og Rostov (1-0) er på et nivå som vi kan møte i en mesterligakvalik, så de to kampene er jeg fornøyd med. Vi spilte også bra mot Odd.

— I dag gjorde jeg det ikke så enkelt for spillerne selv, heller, med alle byttene og nye relasjoner for mange. Så jeg må ta min del av ansvaret for at det ble som det ble. Men når kollektivet ikke fungerer, er det også vanskelig for enkeltspillere. Det er lærdommen etter denne kampen: Vi må være veldig lojal til måten vi skal spille på, sier Bruttern – og eksemplifiserer:

— Hvor mange ganger i dag ble for eksempel Elba Rashani satt opp i én-mot-én-situasjoner, spør han – og tenker på at nettopp det er godfoten til Rashani.

Tverrligger og alene med keeper

RBK-trenerens irritasjon er da også til å forstå. I løpet av de første 45 minuttene skapte RBK én sjanse, da Riku Riski litt ut av ingenting traff tverrliggeren.

I 2. omgang hadde Rosenborg ballen mer, og kontrollerte oppgjøret. Men det var rolig i Shaktyors 16-meter til det gjensto fem minutter. Da kom Mike Jensen seg alene med keeper, men ikke maktet å score. Bakover var det god kontroll, mot laget som i fjor ble nummer tre i den hviterussiske ligaen.

— Defensivt var det bra. Men dette er type motstand vi fort kan oppleve i serien, også. Lag som vil forsvare seg til poeng mot oss. Da er vi nødt til å framstå bedre i angrep, sier Bruttern.

Dagens mest leste saker: