TRONDHEIM: Med et par tusen barn som tilskuere fortalte Petter Northug og broren Tomas om planene for neste års sesong på Lerkendal, i forkant av kampen mellom Rosenborg og Stabæk. Begge har signert avtaler med Coop og er dermed klare for å satse på samme lag mot Lahti-VM til vinteren.

Etter å ha blitt intervjuet av RBK-legenden Gøran Sørloth foran publikum, møtte Northug-brødrene Adresseavisen.

— Opplegget blir som foran Falun-VM egentlig. Tomas hopper inn i et opplegg, og det er et opplegg som han har tro på, og som vi har tro på for ham. Det tror jeg er bare positivt for hans del, sier Petter Northug til Adresseavisen.

- Vil du ta hensyn til Tomas?

— Ja, vi tar hensyn til ham, men han vet hva han kommer til. Her skal det gjøres en solid jobb. Han vet at han må bite fra seg denne sommeren og høsten for at han skal være på det nivået både han og jeg ønsker.

Sterk kritikk

Etter at Tomas Northug ble vraket fra landslaget gikk Petter Northug til et knallhardt angrep mot landslagsledelsen gjennom Adresseavisen. Han mente blant annet at Northug-navnet var en årsak til at Tomas ikke lenger fikk være landslagsløper.

- Angrer du på uttalelsene?

— Nei.

- Står du for alt?

— Jeg står for absolutt alt.

- Har du fått noen reaksjoner i etterkant?

— Nei, og det viser at jeg hadde rett, sier mannen som reiste hjem fra Falun med fire VM-gull for et drøyt år siden.

Han vil være fornøyd med langt mer beskjeden medaljefangst etter Lahti-VM.

— Jeg må ha tatt ett individuelt VM-gull for å være fornøyd, sier han.

Samme opplegg

Foruten at antall løpere blir doblet, vil ikke Northug-teamet bli særlig annerledes enn sist sesong. Manager Are Sørum Langås fortsetter. Det samme gjør trener Kveen. Også høydeopplegget blir stort sett som før.

— Det blir tre høydeopphold før sesongåpningen på Beitostølen. Deretter skal jeg ha et opphold i forbindelse med Tour de Ski og ett før VM, sier storebror Northug.

Under siste del av årets NM, på Beitostølen i starten av april, åpnet 30-åringen for å delta på enkelte treningsøkter med landslaget i sommer og høst.

— Ja, det får vi diskutere. Jeg skal prate litt med Vidar (Løfshus), kanskje her på Beitostølen eller på telefon snart, så skal vi se om vi blir enige om noe, sa Northug til Adresseavisen.

- Ingen konflikt

Flere medier har konfrontert landslagssjef Vidar Løfshus med uttalelsen. Løfshus har svart at dette er uaktuelt og pekt på en «Ole Brumm-holdning» fra Northug, som i 2013 brøt med landslaget. Northug sier at dette ikke er en debatt i det hele tatt.

— Det er en typisk sak som mediene lager kun for å lage en sak, for at det skal se ut som en konflikt. Dette er ingen konflikt. Sik det fungerer i Trondheim så avtaler vi økter på kryss og tvers av lag. Slik har det fungert i flere år og slik vil det fortsette her, sier Northug.

Før han møtte pressen søndag ettermiddag, hadde han sammen med Tomas gjennomført en seks mil lang tur på rulleski. Petter Northug mener det er bevis godt nok på at han er tilstrekkelig motivert før en ny sesong.

— Hvis jeg ikke hadde vært motivert hadde jeg ikke vært ute på en slik tur. Jeg er motivert for å gjøre en solid treningsjobb mot en ny sesong.