Charlotte Kalla erkjenner at det er skummelt, men at hun føler seg modig som forlater landslaget foran den kommende langrennssesongen.

Når den svenske langrennsstjernen drar i gang satsingen fra mot VM i Lahti neste år, er det med et helt eget opplegg.

Uten treneren Magnus Ingesson hadde det ikke gått.

  • En nordmann har tått over det svenske damelandslaget etter en svak sesong:

– Definitivt ikke. Hvis han ikke hadde engasjementet og energien som han har, så hadde det ikke endt med denne løsningen. Jeg stoler helt på Magnus, han er nysgjerrig på utvikling og ta nye steg framover. Han er alltid oppdatert og tenker hele tiden på hvordan vi kan forbedre oss, sier Kalla.

— Ingen stor forskjell

Ingesson skal fortsatt bo i Piteå.

– Men siden han har permisjon fra jobben som politi så tror vi at vi skal få det fint ihop selv om vi bor på ulike steder.

Mens det er mange i skimiljøet som har stilt seg undrende til Kallas beslutning, så tar hun det helt med ro selv.

– Treningsmessig er det ingen stor forskjell. Det er mer det som følger med rundt. Jeg kommer jo til å bli mer som en prosjektleder, samtidig som jeg har bra folk rundt meg som hånd om det praktiske. Det var mange diskusjoner rundt dette før vi tok beslutningen, og ikke minst var Magnus opptatt av at jeg selv skulle finne ut av hva jeg virkelig ville.

Kommer til å savne jentene

– Kommer du til å danne din egen treningsgruppe?

– Det blir litt ulike løsninger. Nå under den første samlingen i Norge så skal min tidligere klubbvenninne Magdalena Pajala bli med, og det er klart at jeg også ønsker meg selskap på senere samlinger. Det er ikke det at det trengs så mye sparring, men mer om det sosiale. Jeg trives veldig i gruppen og kommer til å savne jentene.

(©NTB)