TRONDHEIM: Lørdag kveld meldte Adresseavisen at Coop har inngått ny toårsavtale med Petter Northug. Nå er det klart at de også har signert lillebror Tomas, som ble vraket fra landslaget før kommende sesong.

— Coop ser på Tomas som en flott ambassadør som kan bidra til å styrke Coops omdømme ytterligere. Vi har svært god erfaring med Northug-familien allerede og er overbevist om at dette samarbeidet kan bidra til å videreutvikle Tomas som skiløper, samt øke Coops synlighet og styrke vår markedsposisjon, sier selskapets konsernsjef Geir Inge Stokke i en uttalelse til Adresseavisen.

Vinnerkultur

— Tomas blir også en viktig bidragsyter for å skape internt engasjement og enda sterkere vinnerkultur, legger Coop-sjefen til.

Allerede i slutten av mars meldte Adresseavisen at Tomas Northug sto i fare for å bli vraket fra landslaget, etter en tung sesong preget av mye sykdom. Samtidig startet spekulasjonene om Northug-brødrene ville satse sammen frem mot VM i Lahti kommende vinter.

En måneds tid senere var vrakingen et faktum. Tomas Northug svarte med at han aldri vil tilbake på landslaget.

— Vi har svært god erfaring med Northug-familien allerede og er overbevist om at dette samarbeidet kan bidra til å videreutvikle Tomas som skiløper. Geir Inge Stokke, Coop-sjef

Kritisk storebror

— Jeg tror den tiden er ferdig nå. Jeg har tenkt litt over det. Når jeg først er ferdig, så er jeg ferdig.

Storebror Petter reagerte med å ta et knallhardt oppgjør med landslagsledelsen. Han mente Northug-navnet var en årsak til at lillebror ikke lenger fikk være en del av landslaget.

— Jeg synes dette er spesielt. Det viser at det ikke er likebehandling. Jeg snakker på generelt grunnlag. Det har vært løpere på landslag som ikke har vært motivert, som egentlig ikke har fortjent landslagsplass, som har vært der i lang tid, uttalte skistjernen til Adresseavisen.

Presenterer planene

Nå skal de to brødrene altså satse sammen, med felles sponsor. Trener blir Stig Rune Kveen, som på imponerende vis bidro til å løfte Petter Northug tilbake til tronen som verdens beste skiløper under Falun-VM i fjor.

Trioen skal fortelle pressen om planene for neste sesong i forbindelse med et lukket Coop-arrangement for to tusen barn og unge på Lerkendal i dag, i forkant av Rosenborgs hjemmekamp mot Stabæk.

På samme måte som at Petter Northug opplevde sitt karrierhøydepunkt med fire VM-gull i Falun, leverte også Tomas sin beste sesong i fjor, da han kvalifiserte seg til VM-finalen på sprinten i Falun. I samme sesong vant han verdenscuprennet i sprint i Otepää i Estland.

Eiendomsmegler 1 Midt-Norge, som allerede sponser Northug-brødrene, har gitt beskjed om at de fortsetter samarbeidet med Tomas.

— Sponsorens viktigste oppgave er å være tilstede når slike ting oppstår. Det er utenkelig for oss å gå ut nå. Han har mer motivasjon enn noensinne. Vi skal følge Tomas til startstreken i Lahti, uttalte toppsjef Kjetil Reinsberg til Adresseavisen i slutten av april.