Et av de mest misforståtte og meningsløse uttrykkene i det norske språket er at smak og behag ikke kan diskuteres. Men det er jo nettopp ulike oppfatninger av hva som er bra og hva som ikke er det, som faktisk danner grunnlaget for en hver diskusjon.

Og få ting får følelsene fortere i sving enn å diskutere fotball. Nå er en drøy tredjedel av Premier League er unnagjort, og det er dags for å ta en titt på de elleve spillerne som har utmerket seg mest så langt.

Det mest oppsiktsvekkende denne sesongen er at de nyopprykkede lagene alle har klart seg veldig bra så langt. Kun en gang siden Premier League så dagens lys har alle de tre nyopprykkede lagene overlevd. Det skjedde i 2001/2002 da både Fulham, Blackburn og Bolton alle klarte mesterstykket. Derfor er det heller ikke uventet at noen av spillerne blant årets Premier League-nykommere får plass på sesongens lag.

En annen ting som er verd å merke seg er at så få av de vante stjernespillerne har gjort seg bemerket denne sesongen. Derfor er det ikke plass til verken Rooney, Lampard, Drogba, Terry, Ferdinand eller Gerrard på sesongens.

Her er det laget jeg mener har prestert best så langt denne sesongen. Noen av spillerne er flyttet til litt uvante posisjoner i en 4-5-1-formasjon. Uenig? I så fall er jeg svært interessert i å høre hvem som burde vært med.

Årets lag så langt:

Keeper: Joe Hart, Manchester City

Etter en strålende periode på utlån til Birmingham forrige sesong, valgte City-manager Roberto Mancini å gi den unge burvokteren tillit på bekostning av langt mer rutinerte Shay Given. Det er trolig den beste avgjørelsen italieneren har tatt denne sesongen. Hart har, med unntak av et par småfeil, vist hvorfor Englands keeperkrise plutselig er avblåst. Har reddet flere poeng for City så langt og kommer til å bli utrolig viktig i Citys jakt på en Champions League-plass. Har holdt nullen i syv av 13 Premier League-kamper så langt. Det er imponerende. Chelseas Peter Cech har en marginalt bedre statistikk, men har også et bedre forsvar å støtte seg til.

Høyreback: Branislav Ivanovic, Chelsea

Det tok sin tid før serberen fant seg skikkelig til rette på Stamford Bridge, men har de siste to sesongene vist hvorfor Chelsea betalte nærmere 100 millioner kroner for ham. Har vært solid på en Chelsea-lag som har sluppet inn færrest mål av alle i Premier League. Innsatsen mot Sunderland var imidlertid langt fra betryggende, og det skal bli spennende å se hvordan serberen klarer seg uten John Terry og Alex ved sin side.

Midtstopper: Nemanja Vidic, Manchester United

I en sesong der United har sluppet inn uvanlig mange mål, har Vidic vært et av få defensive lyspunkt i Alex Fergusons mannskap. En smule rufsete innledningsvis da United ga bort verdifulle poeng mot både Fulham, Everton og West Bromwich, men har kommet kraftig tilbake med solid stopperspill og viktige mål både mot Tottenham og Aston Villa. For Ferguson må det være betryggende at det det beste fremdeles er i vente fra Vidic sin side.

Midstopper: Alex, Chelsea

John Terry blir stadig hyllet av Chelsea-fansen, men stopperkollegaen fra Brasil har vært enda bedre denne sesongen. Etter visse tilpasningsproblemer innledningsvis, har Alex vist at han er en bunnsolid forsvarer på Premier Leagues beste forsvar. Dessuten har han det som må være Premier Leagues hardeste skudd når han først treffer, noe han gjorde til gangs mot Arsenal. Er ute med skade nå og vil bli sårt savnet av manager Carlo Ancelotti som får litt av en utfordring med å komponere forsvaret til de regjerende dobbeltmesterne med både Terry og Alex ute.

Venstreback: Leighton Baines, Everton

En plass som stort sett har vært forbeholdt Chelseas Ashley Cole eller Manchester Uniteds Patrice Evra de siste seongene. Denne sesongen har imidlertid Baines satt dem begge i skyggen. Opplevde i likhet med Everton en svak start på sesongen, men har kommet kraftig tilbake. En glimrende frisparkscoring mot Tottenham og tre målgivende, kombinert med solid backspill, har gjort Baines til en utfordrer til Ashley Cole på landslaget selv om sistnevnte fremdeles er et hestehode foran.

Venstrekant: Gareth Bale, Tottenham

Årets spiller så langt i engelsk fotball. Tok enorme steg i riktig retning forrige sesong, og har fortsatt fremgangen denne sesongen. Har vært fantastisk for Tottenham i Europa, og har vist seg som en målfarlig kantspiller også i Premier League. Storklubbene i Europa følger den unge waliseren med argusøyne, men Bale vil være en av nøkkelspillerne for fremtidens Tottenham, og det spørs om Redknapp vil være interessert i å lytte til bud, uansett størrelse.

Sentral midtbane: Florent Malouda, Chelsea

I utgangspunktet en venstrekant, men flyttes inn i en sentral rolle på dette laget. Om det ville fungert i praksis kan nok diskuteres, men Malouda er så langt den beste Chelsea-spilleren denne sesongen og må med på laget. Slet med å få tillit under tidligere managere, men er blant Ancelottis ubestridte favoritter, forståelig nok. 12 ligamål forrige sesong, syv denne sesongen, og Malouda blir garantert en av de viktigste spillerne for Chelsea i jakten på et nytt ligatrofé.

Sentral midtbane: Rafael van der Vaart, Tottenham:

Gir lagkamerat Bale hard konkurranse om å være årets profil i engelsk fotball. Harry Redknapp går fremdeles rundt og gliser med tanke på at han fikk hollenderen til beskjedne 80 millioner kroner. Har fungert fantastisk i rollen som en hengende spiss hos Tottenham. Det eneste minuset er at han har pådratt seg flere småskader denne sesongen, sannsynligvis på grunn av manglende grunntrening.

Sentral midtbane: Kevin Nolan, Newcastle

Sammen med Carroll utgjør Nolan Newcastles offensive slagkraft fra sin midtbaneposisjon. Til sammen har de to scoret 14 av Newcastles 21 mål denne sesongen. Nolan har vist seg som en førsteklasses kaptein for “Toon Army”, selv om hans gode navn og rykte fikk en knekk etter en mye omtalt fuktig aften sammen med Andy Carroll hjemme hos førstnevnte. Newcastle ligger foreløpig på en sterk 8. plass, men avstanden ned til Birmingham under streken er bare fem poeng. Uten Nolans og Carrolls scoringer denne sesongen hadde imidlertid Newcastle overtatt Birminghams plass under streken. Det sier det meste om viktigheten av Nolans rolle på dagens Newcastle-mannskap.

Høyrekant: Nani, Manchester United

Denne sesongen har Nani endelig trådt ut av skyggen til landsmannen Ronaldo som etterlot seg et stort tomrom på Old Trafford. Taktisk stadig lurere, målfarlig og ikke så rent lite frekk; Nani er i ferd med å bli en publikumsyndling på Old Trafford. Minus for et lurvete straffe mot Fulham som kostet United to poeng, men pluss for mange gode offensive bidrag og viktige mål. Har rett og slett blitt mer voksen denne sesongen.

Spiss: Andy Carroll, Newcastle

Ikke det beste forbildet for unge spillere etter diverse utskeielser denne sesongen, men at han er en svært viktig spiller for Newcastle er hevet over en hver tvil. Har scoret syv mål i ligaen for Chris Hughtons menn og fikk sin etterlengtede sjanse med flagget på brystet mot Frankrike. Det finnes bedre spisser i Premier League enn Carroll, men få, om noen, har prestert bedre enn den 21 år gamle Newcastle-spissen denne sesongen. Spørsmålet er om han klarer å holde prestasjonene på et fortsatt høyt nivå.

Manager: Owen Coyle, Bolton

Den tidligere Burnley-manageren fikk for alvor et navn i engelsk fotball da han tok Burnley til Premier League. Da Coyle forlot Burnley til fordel for Bolton lå sistnevnte klubb tredjesist i Premier League. Han ledet dem til en trygg plassering på tabellen og fremgangen har fortsatt i år. Ligger i øyeblikket på en svært sterk femteplass. Har kun tapt to ligakamper denne sesongen (mot Arsenal og Liverpool), og har tatt sterke bortepoeng mot Aston Villa og Everton. Noen vil kanskje påpeke at Bolton har møtt veldig mange lag på den nedre halvdelen av tabellen, inkludert de tre bunnlagene, men Coyle har sørget for at flere spillere har fått en ny vår under ham. Det skal imidlertid bli spennende å se om Coyle vil holde Bolton blant de ti beste når vi kommer til ligaavslutningen i mai.

På benken:

Peter Cech (Chelsea): Holder fremdeles høy klasse, men reddes litt av at konkurransen fra Van der Sar og Reina er svakere denne sesongen enn det den har vært tidligere.

Ashley Cole (Chelsea): Fremdeles et klart valg på venstrebacken for England når han er skadefri, men har en lei tildens til å gjøre en del håpløse tabber. Skal også prise seg lykkelig for at Gareth Bale er walisisk og ikke engelsk.

Liam Ridgewell (Birmingham): Har vært et av få lyspunkt på et Birmingham som har slitt innledningsvis denne sesongen. Tre mål så langt er solid av en midtstopper og han mister plassen i midtforsvaret til Chelseas Alex med minst mulig margin.

Paul Scholes (Manchester United): Innledet sesongen på forrykende vis, og ble som vanlig genierklært. Har variert litt mer i prestasjonene den siste tiden.

Jack Wilshere (Arsenal): Det har vært en fornøyelse å følge den unge Arsenal-spillerens utvikling denne sesongen. Har fremdeles noen unoter, men et uvanlig klokt fotballhode til å være så ung.

Samir Nasri (Arsenal): Har vært en av Arsenals beste spillere denne sesongen.

Theo Walcott (Arsenal): Denne sesongen har Walcott også funnet veien til nettmaskene. Det var stort sett det som manglet tidligere.

Tim Cahill (Everton): Evertons redningsmann i flere kamper. Toneangivende da Everton begynte klatringen på tabellen etter en elendig start.

Johan Elmander (Bolton): Har fått en ny vår under Owen Coyle. En positiv overraskelse denne sesongen

Nær en plass på benken:

Peter Odemwingie (West Bromwich) — En frisk tilvekst

Charlie Adam (Blackpool) - Nøkkelspiller for nykommerne som har overrasket

Didier Droga (Chelsea) - Scorer fremdeles, men skader og sykdom har ødelagt en del

Carlos Tevez (Manchester City) - Sammen med Hart Citys viktigste spiller

Marouane Chamakh (Arsenal) - Potensial, men trenger å prestere jevnere

Fernando Torres (Liverpool) - På rett vei etter en svak start