TRONDHEIM (Adressa.no): I en rykende fersk bok om Petter Northug forteller både Northug selv, familien og hans nærmeste støttespillere inngående om dramaet rundt fyllekjøringen på Byåsen i mai tidligere i år.

I boken, som er ført i pennen av Sverre M. Nyrønning, kommer det frem Northug hadde en promille på 1,65 og kjørte i 80-90 km/t i 40-sone da ulykken inntraff.

Det er ingen nyhet for hovedsponsoren Coop, som har vært med i prosessen rundt boken som tar for seg Northugs liv.

Coop viste om bokplanene

— Vi har vært godt informert av Team Northug underveis, og har vært klar over hva som kommer fram i boken. Det har ikke vært sånn at vi har fått lest underveis, men detaljene rundt promillen har vi visst hele tiden, sier Kristin Paus, kommunikasjonsrådgiver i Coop, til adressa.no.

Boken om Petter Northug vil være tilgjengelig for salg i Coops butikker. Foto: Alley, Ned/NTB scanpix

— Vi visste at forfatteren hadde fått vite om detaljene og var klar over at det kunne komme frem. Men det hadde nok uansett kommet frem en dag, sier Paus, som akkurat hadde fått boken i hånda da Adresseavisen ringte onsdag formiddag.

- Hadde vært interessant uansett

Fra og med onsdag kan publikum sikre seg et eksemplar av Northug-boken i vanlige bokbutikker – i tillegg kommer den til butikkene til Petter Northugs hovedsponsor fra tirsdag eller onsdag i neste uke.

— Alle avtaler er gjort og den er på vei ut til våre Coop OBS-butikker mens vi snakker nå. Det har vært tett samarbeid mellom oss og Team Northug, og vi er glade for å tilby våre kunder denne boken.

- Har detaljene rundt fylleskandalen gjort det ekstra interessant for dere å selge boken?

— Om ikke det som skjedde i mai hadde skjedd, ville denne boken vært interessant for oss uansett. Den handler om Northugs liv fra han var liten, og mer enn bare det som skjedde i mai, sier Paus om avtalen om salg som ble gjort for en måned siden.