Fengselsleder ved Trondheim fengsel Egil Gabrielsen, sier på generelt grunnlag at personer som soner på avdelinger med lavt sikkerhetsnivå har gode treningsmuligheter.

— Alle i har tilgang til en viss form for trening, men det avhenger av hvilken avdeling man sitter på - og ut i fra hvilket sikkerhetsnivå man er på, sier Gabrielsen.

- Kan man få trene ute, eller er det snakk om styrkerom inne?

— Det er alltid muligheter. Soner man på lavt sikkerhetsnivå, så er det muligheter for å trene ute, sier fengselslederen og presiserer at han uttaler seg på generelt grunnlag. - Hvis man er på et lavt sikkerhetsnivå, hvor ofte kan man få løpe seg en tur?

— Da kan man i prinsippet gjøre det hver dag, tenker jeg, svarer fengelslederen.

Sannsynlig med fotlenke

I boken «Northug – en familiehistorie» kommer det frem at Norges langrennskonge Petter Northug hadde en promille på 1,65 da han krasjet sin Audi A7 inn i et autovern på Byåsen i Trondheim i mai.

Northug rømte fra stedet og en skadet kamerat, men ble senere funnet i sitt hjem av politiet.

Politiet undersøker her Petter Northugs Audi A7 etter at langrennsstjernen krasjet i et autovern på Byåsen i mai. Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN

Ifølge juseksperter Aftenposten har vært i kontakt, vil Northug trolig få en straff på et sted mellom 40-60 dager ubetinget.Trafikkadvokat Jon Swensen er klar og tydelig på at Petter Northugs lovbrudd vil gi en ubetinget straff, men sier det er sannsynlig at skikongen kan få sone med fotlenke i sitt eget hjem.

— Det er vanlig å bruke fotlenke hvis man har kapasitet til det. Så det vil være en helt naturlig ting, og ikke en særbehandling for Northug, sier Swensen, som tror nettopp det er et sannsynlig utfall.

Petter Northugs store mål denne sesongen er ski-VM i Falun, som starter 18. februar og varer frem til 3. mars. Det er foreløpig uklart hvor 28-åringen - hvis han skulle få en ubetinget fengselsstraff - kommer til å måtte sone.

VIDEO: Northug-forfatter om glattcellen