TRONDHEIM (adressa.no): I en bok som slippes i dag gir de sentrale aktørene for første gang sine versjoner av den dramatiske søndagen og dagene som fulgte i etterkant av Petter Nortugs fyllekjøring i Trondheim i vår.

Dette forteller Aschehoug i en pressemelding.

Boka har navnet «Northug — en familiehistorie» og er skrevet av forfatteren Sverre M. Nyrønning. Forlaget skriver at det er en bok om Petter Northug og familien.

Gitt ut Eggen-bok

«Northug - en familiehistorie er fortellingen om en familie fra et avsidesliggende gårdsbruk i Nord-Trøndelag. Dette er fortellingen om en families kamp mot det etablerte. Om mot til å gå egne veier. Om å ha innsikt og ydmykhet nok til å kjenne sine begrensninger og oppsøke spisskompetanse når det er påkrevet. Og om familiens felles mål: Å yte maksimalt når de grunnleggende valg er tatt, i visshet om at det upresise begrepet talent strengt tatt bare betyr én ting: Viljen til hardt arbeid.

Forfatteren Sverre M. Nyrønning har tidligere gitt ut flere bøker. Han samarbeidet blant annet med Nils Arne Eggen om Godfoten fra 1999. Adressa.no kommer med mer stoff om den rykende ferske Northug-boken i løpet av formiddagen.