Søndag 4. mai ble livet til Petter Northug snudd på hodet. Petter Northug krasjet sin Audi A7 i et autovern i General Bangs vei på Byåsen i Trondheim. Passasjeren som satt i bilen ble værende igjen.

I en bok som ble sluppet onsdag gir de sentrale aktørene for første gang sine versjoner av den dramatiske søndagen og dagene som fulgte i etterkant av Nortugs fyllekjøring. Etter kollisjonen satte politiet inn ressurser som etter hvert førte til at de fant den berusede sjåføren hjemme hos seg selv på Byåsen. Han ble først sendt til en legesjekk på St. Olavs Hospital, og deretter inn til avhør på Sentrum politistasjon i Trondheim.

I den nye boken forteller manager Are Sørum Langås at han dro til politistasjonen. Han fikk tildelt et rom som ga ham utsikt, og han kunne «observere hvordan stadig flere journalister og fotografer samlet seg på politistasjonen. De ble mange.» Han ventet til Northug var ferdig med sin forklaring.

Sørum Langås beskriver politistasjonen som beleiret av pressen, og Northug ønsket ikke på dette tidspunktet å snakke med journalistene.

«Her var politiet hjelpsomme, innrømmet riktignok at Petter nå fikk særbehandling, men forsto at det eneste fornuftige var å føre ham til en patruljebil og så kjøre ham bort uten at noen oppdaget ham», står det i boken til Sverre M. Nyrønning.Manageren møtte også advokaten til Northug, Rasmus Brodtkorp, og de ble enige om å kjøre vekk sammen i Sørum Langås sin bil. «Jeg kjørte Brodtkorp til hans parkerte bil, så satte han kursen mot et avtalt sted for å overta Petter fra politipatruljen mens jeg dro hjem for å hente litt klær, en toalettmappe og si skikkelig ha det bra til kone og sønn» forteller manageren i kapittelet som har fått navnet «Autovernet».

Senere i boken, i kapittelet som har fått navnet «Glattcellen», sier Northug selv at han ble hjulpet bort fra Sentrum politistasjon skjult i en patruljebil. «… uten å bli oppdaget av horden med journalister, fotografer og kamerafolk, innrømmer han at turen videre mot åre var preget av valget mellom enten å ville møte foreldrene eller ikke».Politiadvokat Monica Grøtte Estenstad har hele tiden vært klar på at Northug ikke vil få noen særbehandling i forbindelse med fyllekjøringen.

— Den saken vil bli behandlet på lik linje med alle saker der det er overtredelse av vegtrafikkloven, sa hun i en pressekonferanse samme dag som ulykken.Politimester Nils Kristian Moe i Sør-Trøndelag forteller at de ville opptrådt på samme måte dersom en lignende situasjon hadde dukket opp.

— Jeg ser ikke på det som særbehandling. Det er faktisk snakk om å prøve å ivareta en person som hele norsk presse samt utenlandsk presse var ute etter. Vi hadde gitt denne behandlingen til alle andre i samme situasjon med tanke på det massive medieoppbudet som var her da. Jeg er glad for at vi kan levere litt service en og annen gang med tanke på slike ting, uten at det er i nærheten av å være særbehandling, sier politimester i Sør-Trøndelag Nils Kristian Moe.

VIDEO: Northug-forfatter om glattcellen