Før søndagens generalprøve mot Rosenborg kunne en lese i Aftenbladet at Kjell Jonevret hadde få spørsmålstegn før premieren mot Vålerenga.

Etter å ha spilt 1-1 mot Rosenborg, spørs det ikke om han likevel har fått et par ekstra ideer i hodet, som han vurderer kontinuerlig opp mot seriepremieren kommende mandag. Hovedsaklig gjelder disse laguttaket, og fakta er at det var spillere som meldte seg på ved å ha positive innhopp.

Lå under fortjent til pause

I første omgang stilte Viking tilnærmet toppet serielag. Denne omgangen fikk de 1600 som var tilstede se et Viking lag som slet med å skape sjanser, samt å skape rytme i sitt eget spill. De gangene Viking vant ballen, ble det som oftest slått tidlig langt opp mot Abdullahi, som slet med å få tak i ballen mot et overtall av Rosenborg-forsvarere. Det førte til at Rosenborg vant andreballer og fikk satt et visst trykk på Viking.

Haukås og Adegbenro ble liggende for bredt i midtbanefireren, noe som førte til at Rosenborg hadde et overtall sentralt på midtbanen. Trioen Konradsen, Midtsjø og spesielt Jensen fikk store rom å boltre seg i gjennom store deler av første omgang. Når så bra spillere får dette rommet, blir det tøft å forsvare seg. Derfor var det ikke ufortjent at Rosenborg gikk til pause med 1-0-ledelse.

Bedring

Da andre omgang startet hadde Jonevret gjort to forandringer. Sverrisson hadde kommet inn for Jørgensen (etter 30 min av første omgang) og Zymer kommet inn for Haukås. Adegbenro gikk over til høyrekant, mens Zymer bekledde den venstre.

Johan Selvig, Viking-blogger for Aftenbladet. Foto: Jon Ingemundsen

Få minutter inn i omgangen så vi en tydelig forandring. Adegbenro kom mye mer inn i banen defensivt og fikk tak i mange andreballer fra Rosenborgs forsvar. Det gjorde at Viking trykket Rosenborg bakover og kom mye høyere i banen med hele laget. Offensivt ble også Viking flinkere til å ta med seg spillere i kontrafasen, Mellomrommet mellom Rosenborgs forsvar og midtbane ble brukt i mye større grad enn i første omgang. Dette førte til at Rosenborg måtte flytte flere spillere hjemover når Viking angrep, og de skapte dermed færre problemer for Vikings forsvar.

Men det viktigste byttet skjedde i det 74. minutt. Da kom Sale og Bringaker inn for Ibrahim og Pedersen. Sale er en midtbanespiller med en enorm aksjonsradius, og dekker store rom på midtbanen. Bringaker er en aggressiv og bevegelig spiss som jobber kontinuerlig for laget.

Bringaker var mannen bak utlikningen til 1-1. Abdullahi vant en duell på midten og spilte Bringaker fint gjennom. Instinktet den unge spissen viste i forkant av scoringen er imponerende. Ved å lukte at noe kan skje, er han i forkant av situasjonen når Abdullahi vinner duellen, og avslutningen er sikker som banken.

Jeg hørte Ian si at han hadde vist Bringaker noen av løpene til Jamie Vardy. Bringaker som spillertype har mange av de samme kvalitetene som nevnte Vardy, hardtjobbende, aktiv og bevegelig. I tillegg scorer han mål. Mot Rosenborg satte han sitt andre mål mot eliteseriemotstandere.