VIKING — ROSENBORG 1-1

VIKING STADION (Aftenbladet): Det ble en ekstra spesiell kveld for Yann-Erik de Lanlay da Viking og Rosenborg spilte 1-1 i generalprøven søndag.

Siden overgangen til Rosenborg i fjor sommer har Stavanger-gutten aldri vært tilbake og spilt på Viking stadion. Før på søndag.

Da var han tilbake i rommet på Viking stadion han tilbragte mye tid i som juniorspiller for klubben: bortegarderoben.

— Det var litt spesielt å være tilbake, jeg må innrømme det, sier De Lanlay til Aftenbladet etter kampen.

Måtte tåle pipekonsert

Med kun 1500 tilskuere på tribunene, hørtes det godt og tydelig at en del av Viking-fansen buet og pep hver gang De Lanlay hadde ballen. De tar 23-åringen med knusende ro.

— Sånn vil det alltid være i fotball. Det handler om følelser. De fleste gjør det ikke, men det får være opp til folk selv. De skal få reagere på sin egen måte, sier han.

Rosenborg-trener og tidligere Viking-assistent Kåre Ingebrigtsen brydde seg heller ikke nevneverdig om tilskuernes forsøk på å sette ut den tidligere Viking-yndlingen.

— Det er 14 stykker som piper, så du hører dem på en tom stadion. Det er ingen som tar seg nær av det. Du opplever verre pipinger enn det der når du spiller i Rosenborg, sier Ingebrigtsen.

Pipingen ble mottatt med delte meninger på sosiale medier:

Har troen på Viking

De Lanlay, som i år skal kjempe om nye gullmedaljer med Rosenborg, har troen på at Viking kan bli en tøff nøtt i år.

— De ser veldig solide ut defensivt. De har kanskje en litt tynn tropp, men startelleveren er et veldig godt lag, så Viking kan gjøre en bra sesong i år, avslutter Rosenborg-vingen.

De Lanlays neste retur til Viking stadion, da i en tellende kamp, er ikke før 30. juli. Da gjenstår det å se hvor godt pipingen høres når det sannsynligvis er over 10.000 tilskuere på stadion.