Bryne har allerede mistet keeper og kaptein Anders Kristiansen til Sarpsborg 08. Nå kan også Oddbjørn Skartun være på vei bort. Toppscorerens kontrakt går snart ut og 26-åringen står dermed fritt til å forhandle med andre klubber.

Ifølge Haugesunds Avis trente Skartun med FK Haugesund torsdag. Han er også invitert med på treningene til eliteserielaget i neste uke.

- Kjøpte hus i Haugesund

Til avisen forteller Skartun at han har lyst til å prøve seg i eliteserien igjen. Sogningen kom til Bryne fra nettopp FK Haugesund før 2012-sesongen og har levert tre solide sesonger i førstedivisjon.

  • Jostein Grindhaug ringte meg. Jeg legger ikke skjul på at jeg har lyst å prøve meg i eliteserien. Jeg synes også at jeg har noe å bidra med, sier 26-åringen.

Haugesunds Avisskriver også at Skartun og forloveden har kjøpt hus i Haugesund.

  • I tillegg til FKH er det også interesse fra andre eliteserieklubber, forteller Skartun til avisen.

La inn bud

Sandnes Ulf har i lengre tid ønsket seg Skartuns tjenester. I sommer la de inn et bud på Brynes toppscorer. Det ble kontant avvist på Jæren. Nå er Skartun blitt Bosman-spiller, og han kan gå fritt til en ny klubb.

  • For oss er han absolutt en aktuell spiller med tanke på troppen for neste sesong, sier Ulf-trener Bengt Sæternes.

Skartun selv holder kortene tett til brystet. Den siste måneden har Bryne-spissen bevisst skygget unna prat om sin egen framtid.

  • Jeg ga min agent beskjed om at jeg ville bruke konsentrasjonen på Bryne, og satte alle spekulasjoner på vent. Nå som vi fornyet plassen i 1. divisjon kommer tiden til å tenke på neste år. Jeg regner med at jeg vet mer om noen uker, sa Skartun til Aftenbladet for fire dager siden.