SANDNES/BRYNE: I sommer la Sandnes Ulf inn et bud på Brynes toppscorer. Det ble kontant avvist på Jæren. Nå er Skartun blitt Bosman-spiller, og kan gå fritt til en ny klubb. Det må heller ikke utbetales såkalt utdanningskompensasjon for Skartun, som omfatter spillere under 23 år. Skartun fylte 26 i januar.

- En spennende type

  • Vi viste interesse for Oddbjørn i sommer, og den står ved lag. Jeg synes fortsatt han er en spennende og målfarlig spiller, som har levert bra for Bryne. For oss er han absolutt en aktuell spiller med tanke på troppen for neste sesong. Men akkurat nå skal vi gi Bryne en sjanse til å summe seg litt etter den dramatiske avslutningen, sier Ulf-trener Bengt Sæternes til Aftenbladet.

Sandnes-klubben skal bruke de neste ukene på å legge kabalen for neste år. Det er allerede klart at Salomon Owello, Ingvar Jónsson og Derek Decamps forsvinner fra Ulf.

Helst eliteserie

På Bryne har Oddbjørn Skartun brukt de siste dagene til å fordøye inntrykkene etter den superdramatiske innspurten, der klubben reddet kontrakten i siste spilleminutt. Det var Mads Bøgild som scoret det avgjørende målet, på en pasning fra nettopp Skartun.

VIDEO: SE MÅLET HER:

  • Etter å ha kjempet for tilværelsen de siste ukene var det naturligvis et stort høydepunkt å lykkes, sier Skartun til Aftenbladet.

Den siste måneden har han bevisst skygget unna prat om sin egen framtid.

  • Jeg ga min agent beskjed om at jeg ville bruke konsentrasjonen på Bryne, og satte alle spekulasjoner på vent. Nå som vi fornyet plassen i 1. divisjon kommer tiden til å tenke på neste år. Akkurat nå har jeg bare et tilbud fra Bryne, men regner med at jeg vet mer om noen uker, sier han.

Skartun, som scoret 12 mål for Bryne denne sesongen, legger ikke skjul på at han helst vil spille i eliteserien neste år.

  • Ja, det er riktig, jeg har ambisjoner om det. Men vi får se hva som skjer, sier 26-åringen.

I tillegg til Skartun står spillere som Jon-Helge Tveita, Sabri Khattab, Marius Lode og Robert Undheim uten kontrakt etter denne sesongen. Mandag varslet keeper og kaptein Anders Kristiansen at han forsvinner til Sarpsborg 08. VIDEO: SE BRYNE-JUBEL HER.