Jubelen over å ha berget plassen i førstedivisjon har knapt lagt seg på Bryne, men allerede nå seiler utfordringene opp med tanke på neste sesong. Keeper og kaptein Anders Kristiansen har spilt sin siste kamp i rødt og forsvinner til Sarpsborg 08. 25-åringen er enige med eliteserieklubben om en treårskontrakt og forsvinner gratis fra Bryne.

— Jeg er veldig takknemlig for de årene jeg har hatt på Jæren, og er fryktelig glad for at jeg fikk avslutte med oppturen mot Bærum. Tiden i Bryne har vært lærerik og spennende, men også utfordrende. Det har skjedd mye i klubben. Nå følte jeg tiden var moden for å prøve noe nytt. Jeg har alltid hatt lyst til å spille i eliteserien, og Sarpsborg virker som en kjempeklubb. Jeg gleder meg til utfordringene der, sier Anders Kristiansen til Aftenbladet.

Han gikk fra Viking til Bryne i 2008 og debuterte på A-laget samme år. Fra sommeren 2010 har han vært førstevalget mellom stengene på Bryne. Denne sesongen har Kristiansen også vært kaptein for et Bryne-lag som beholdt plassen i førstedivisjon med minst mulig margin. Anders Kristiansen har også én U21-landslagskamp for Norge.

Treårskontrakten med Sarpsborg gjelder i utgangspunktet fra 1. januar, 2016. Kristiansen håper at klubbene blir enige om en avtale som gjør at han kan dra til Østfold allerede i høst.

— Det ville vært en fordel. Målet er helt klart å bli førstekeeper i Sarpsborg neste sesong, sier han.

Mange spørsmål

Anders Kristiansen meddelte Gaute Larsen om beslutningen mandag.

Det er slikt som skjer. Vi har pratet mye denne sesongen, men Anders har hele tiden villet vente med en avklaring, sier Bryne-treneren.

- Hva gjør dere på keeperplass nå?

— Det er slike spørsmål vi skal diskutere framover. Jonas Høidahl som spilte to kamper i sommer har tatt steg i løpet av sesongen. Vi får diskutere om vi skal satse på ham neste år. I tillegg har vi G17-landslagets Marius Halvorsen, men må nok ha inn ytterligere én keeper, sier Gaute Larsen.